ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΖΗΤΑ Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ανακοίνωση των συμβούλων της παράταξης Στ.Ροντούλη, Θ. Λάππα και Αν. Ξηρομερίσιου

ρονΤις τελευταίες ημέρες η ‘’Δράση Πολιτών’’ έγινε δέκτης επανειλημμένων παραπόνων από κατοίκους του Αμπελώνα για επιθέσεις που δέχονται από αδέσποτα σκυλιά στο ίδιο το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση, καθώς εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα ανύποπτων πολιτών.

Εικόνες αδέσποτων περιφερόμενων σκύλων προσβάλλουν όχι μόνο την αισθητική αλλά και την πραγματικότητα του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, οι οποίοι υφίστανται την ολιγωρία και την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής επί ενός τόσου σημαντικού ζητήματος.

Πράγματι, μολονότι ανήμποροι δημότες και μικρά παιδιά συχνά γίνονται στόχοι αδέσποτων σκυλιών, η Δημοτική Αρχή του κυρίου Σαρχώση ‘’κοιμάται τον ύπνο της απραξίας’’, χωρίς να ακούσει τις απεγνωσμένες εκκλήσεις των Αμπελωνιτών για την τιθάσευση έστω του προβλήματος.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’ με τη σημερινή της παρέμβαση πρασπαθεί να αφυπνίσει την υπνώττουσα Δημοτική Αρχή, για να αναληφθεί η δέουσα δράση σε ένα πρόβλημα που έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Θεωρούμε πως έχει φτάσει η ώρα για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Δημοτικού Κυνοκομείου, έτσι ώστε να περισυλλεγούν, να στειρωθούν και να σημανθούν τα αδέσποτα ζώα, αφού βεβαίως πρώτα τους παρασχεθεί και η αναγκαία κτηνιατρική φροντίδα.

Η δραστηριοποίηση ενός τέτοιου φορέα θα επιλύσει ένα αξύτατο πρόβλημα, που δεν εντοπίζεται μόνο στον Αμπελώνα, και θα πιστοποιήσει εμπράκτως το υψηλό επίπεδο πολιτισμού και ανθρωπιάς, που κάθε οργανωμένη κοινότητα ανθρώπων πρέπει να δείχνει έναντι των αδεσπότων ζώων. Βεβαίως, η υποδεικνυόμενη λύση απαιτεί μια δραστήρια Δημοτική Αρχή, που κινείται τάχιστα για την εξεύρεση πόρων και τη λειτουργία χρησίμων δομών που βελτιώνουν σε μόνιμη βάση την ποιότητα ζωής των δημοτών. Δυστυχώς, ο Τύρναβος στερείται μιας τέτοιας Δημοτικής Αρχής, πράγμα που επενεργεί ανασταλτικά στην προώθηση λύσεων και στην αναπτυξιακή διαδικασία του τόπου.

Παρόλα αυτά, η ‘’Δράση Πολιτών’’, σε πλήρη αντίθεση με την αυταρχικότητα, την κρυψίνοια και την αδιαφάνεια της πολιτικής συμπεριφοράς του κυρίου Σαρχώση, θα συνεχίσει να επιτελεί με νηφαλιότητα και δικαιοσύνη τον ελεγκτικό θεσμικό της ρόλο, καθόσον ύψιστη στόχευσή της έχει το κοινό καλό, χωρίς κομματικές παρωπίδες, ανούσιες αντιπαλότητες και στείρες θολοκουλτουριάρικες απόψεις, που μάλλον αποξενώνουν τους δημότες από την ενασχόληση με τα κοινά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ