ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης Οικολογική Θεσσαλία

οικοθεσ1Τις τελευταίες ώρες είχαμε σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας (κυρίως Ν. Τρικάλων και Καρδίτσας ) βροχοπτώσεις υψηλής έντασης, με αποτέλεσμα να έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Υπάρχουν δε ανησυχίες ότι σε πολλά μέρη η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα υπάρξουν κίνδυνοι σε αρκετούς οικισμούς.

Οι μηχανισμοί του Κράτους, της Περιφέρειας και των Δήμων πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση και να ενεργήσουν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο ώστε να αποφευχθούν ζημιές και να προστατευτούν, άνθρωποι, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι η ώρα κριτικής και καταλογισμού ευθυνών για οποιαδήποτε παράλειψη, λάθος σχεδιασμό ή και ευθύνη, αλλά προέχει μόνο η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το επόμενο διάστημα, όμως, και αφού ανταποκριθούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην έκτακτη περίσταση, πρέπει το θέμα να μας απασχολήσει για να δούμε πως θα ενεργήσουμε προληπτικά ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχες καταστροφές στο μέλλον και να αντιμετωπίζουμε ορθά και επωφελώς αντίστοιχα φαινόμενα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ