ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ «SEVILLANAS» ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

maxresdefaultΤο Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «MariaBarbero»,  σε συνεργασία με το Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Ελληνοϊσπανικό Σύνδεσμο της Λάρισας, διοργανώνει μία σειρά σεμιναρίων με θέμα την εκμάθηση Σεβιγιάνας, ενός  χαρακτηριστικού χορού της  Νότιας Ισπανίας.

Η ονομασία του χορού προέρχεται από την Σεβίλλη (Sevilla), την πρωτεύουσα της Περιφέρειας της  Ανδαλουσίας (Andalucia), ενώ οι ρίζες του βρίσκονται στην εποχή των Βασιλέων Φερδινάνδου και Ισαβέλλας (ReyesCatolicos).

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς (όχι μόνον στην Ισπανία, αλλά και στο εξωτερικό) από τους τοπικούς χορούς της Ισπανίας, που χορεύεται, κυρίως, στις τοπικές εορτές (ferias) διαφόρων πόλεων με την συνοδεία τραγουδιών, που φέρουν την ίδια ονομασία.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων, στα οποία θα διδάσκει Ισπανίδα, η οποία παρακολούθησε σχετικές σπουδές έξι ετών σε κρατική σχολή της Ισπανίας, είναι  οι 14/02,  28/02,  14/03  και 28/03.

Τα μαθήματα θα παραδίδονται στον πρώτο όροφο του Μύλου του Παπά,  από τις 12.00 έως τις 13.30.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  απευθύνονται στο  Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «MariaBarbero», Κούμα και Παναγούλη 12  (Α’ όροφος) ή στο τηλέφωνο 2410530356.

Μαθαίνω για την Ισπανία στο Μύλο του Παππά

Γαλικια-αθεδρικόσ-ναόσ-του-santiago-de-com postelaΕπίσης το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «MARIABARBERO», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Ελληνοϊσπανικό Σύνδεσμο της Λάρισας, διοργανώνει μία σειρά σεμιναρίων με θέμα την παρουσίαση των Ισπανικών Περιφερειών.

Η αρχή γίνεται με την παρουσίαση της Γαλικίας (Galicia), αυτό το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Το περιεχόμενο των σεμιναρίων, που θα διεξαχθούν στο κεντρικό κτήριο του Μύλου του Παπά, είναι πρωτότυπο, καθώς δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί.

Περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό και η παρουσίαση γίνεται ταυτόχρονα σε δύο γλώσσες, την ισπανική, από ισπανόφωνο ομιλητή (με ειδικότητα τον τουρισμό)  και την ελληνική.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, από «πρώτο χέρι»,  για τα ήθη και τα έθιμα, την ιστορία, τα στοιχεία του πολιτισμού, τις ιδιαιτερότητες των Περιφερειών, που απαρτίζουν το Βασίλειο της Ισπανίας, αλλά και τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους, χάρη στις τεκμηριωμένες εργασίες των εισηγητών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η κυρία  IsabelRamos,  γνώστης του θέματος, με σχετικές πανεπιστημιακές σπουδές.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια του Κέντρου Ισπανικών Σπουδών «MARIABARBERO» είναι δωρεάν, ενώ  η διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι περίπου 2 ώρες.  Μετά τη  Γαλικία (Galicia),  θα παρουσιασθούν η Καστίλλη –Λα Μάντσα (Castilla-LaMancha),  στις 21/02 , και η Βαλένθια (Valencia), στις   21/03.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  απευθύνονται στο  Κέντρο Ισπανικών Σπουδών «MariaBarbero», Κούμα και Παναγούλη 12  (1ος όροφος) ή στο τηλέφωνο 2410530356.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ