ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΙ

fantasmatakiΑίσθηση αντιλαμβάνομαι έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια και από τούτη τη σελίδα, που έχουν να κάνουν με τις πρώτες διερευνητικές επαφές της νέας κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση του χρέους, τη στάση της αντιπολίτευσης, της κοινής γνώμης αλλά και των Αθηνοκεντρικών (κυρίως) ΜΜΕ απέναντι στο ζήτημα.

Γεγονός επίσης είναι πως στον τόπο που «γέννησε» τη Δημοκρατία ο καθένας έχει τη ματιά του και τις θέσεις του.

Δεν θα επικαλεστώ την ιστορική ρήση του Βολταίρου, απλά να θυμίσω πως και οι κρίνοντες κρίνονται και με αυτό σαν γνώμονα (θέλω να πιστεύω τουλάχιστον), γράφουμε και συνήθως ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ τα γραφόμενά μας.

Από κει και πέρα βέβαια, με δεδομένο ότι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας θεωρείται η ευθύνη ή καλύτερα η υπευθυνότητα, ο καθένας στηρίζει και υποστηρίζει αναλόγως τη ματιά, τα πιστεύω, τη γνώση  και ενίοτε τις… βλέψεις του!

Είπαμε. Και οι κρίνοντες κρίνονται!! Θα’ταν  λοιπόν τουλάχιστο παράλογο για να μην πω και άδικο να απαιτούμε από τον «τυφλό» να περιγράψει ένα όμορφο «ξημέρωμα», πόσο μάλλον από τον… εθελοτυφλούντα!

Ωστόσο οι απορίες παραμονεύουν. Βρίθει ιστοσελίδων το διαδίκτυο, γιατί τόοοοσα  νεύρα? Βρίθει καναλιών η τηλεόραση, γιατί δεν πατάμε απλώς το κουμπάκι? Δε θέλω να μας τρομάξω αλλά γι’αυτό  λέγεται TVcontrol.

Υποτίθεται πως ΕΧΕΙΣ τον έλεγχο, όχι πως τον ΧΑΝΕΙΣ!!

Όπως και να’χει  θα το ξαναγράψω, ο καθένας κάνει τις επιλογές του (σεβαστές πάντα) και άσε στο φινάλε τον… ιστορικό του μέλλοντος να σπάει το κεφάλι του για κείνο τον Έλληνα που επέλεγε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με καταλληλότερο πρωθυπουργό το Σαμαρά!!

Όσο για τους… ασχολίαστους που επιμένουν σε ραγιαδισμούς τύπου «yesman,συγγνώμη για την… απρέπεια» και χειροκροτούν ανερυθρίαστα παρεμβάσεις τύπου Σούλτς  «… θα ήταν προτιμότερη μια συνεργασία με το Ποτάμι, παρά με τους ΑΝΕΛ(sic)», απλά περαστικά τους!!!

Α, και ψυχραιμία…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ