ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ

νδΔυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση της ηγεσίας να μην ανοίξει, προς το παρόν, τη συζήτηση για την εκλογική ήττα, με επιχείρημα ότι το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό και πρέπει να αποφευχθεί η εσωστρέφεια.

Ο Σαμαράς και η χλεύη της Ιστορίας

Σύμφωνα με τα Νέα, παρόλο που τα περισσότερα στελέχη εμφανίζονται συγκρατημένα στις δηλώσεις τους, εντούτοις στο παρασκήνιο έχουν βγει τα μαχαίρια. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια διελκυστίνδα ανάμεσα σε στελέχη που διαμαρτύρονται για την απομάκρυνση της ΝΔ από τον λεγόμενο μεσαίο χώρο και σε παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και εκτιμούν ότι το κόμμα θα έπρεπε να επιμείνει σε μια αντιμνημονιακή ατζέντα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα λάβουν το λόγο οι βουλευτές, αφού η απόφαση της ηγεσίας είναι να μην γίνει τώρα η συζήτηση για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η απόφαση αυτή επιτείνει τη δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ ακόμα και στελέχη που δεν προκρίνουν τη γραμμή σύγκρουσης με την ηγεσία ζητούν να υπάρξει συζήτηση και γενναία αυτοκριτική.

Σε άρθρο του στα Νέα, ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ αναμένουν να δουν «τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ