ΚΕΔΕ: ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

logo_KEDE_2011Την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του υπουργείο Εργασίας προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος  Κοινωφελούς Εργασίας το ταχύτερο δυνατό ζητά με επιστολή του από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνο Σκουρλέτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης διαβεβαιώνει, καταρχήν τον υπουργό Εργασίας ότι οι δήμοι, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελούν θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου προς όφελος των δοκιμαζόμενων από την κρίση τοπικών κοινωνιών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτέλεσε κατά το πρόσφατο π παρελθόν ένα ανάχωμα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες, με το πρόγραμμα αυτό κάλυψαν εν μέρει και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του Προγράμματος τις ανάγκες τους».

Παράλληλα με την επιστολή του τον ενημερώνει ότι η έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και προέβλεπε τη διάθεση 33.000 θέσεων εργασίας στους δήμους της χώρας, αλλά λόγω των εθνικών εκλογών και των απαγορευτικών διατάξεων που ισχύουν το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε.

Ως εκ τούτου ζητά να επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησης του Προγράμματος το ταχύτερο δυνατό.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ,

Σας συγχαίρω και πάλι για την ανάληψη των καθηκόντων σας, εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας και σας διαβεβαιώνω ότι οι Δήμοι, στα πλαίσια του κοινωνικού έργου που επιτελούν, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια σε συνεννόηση μαζί σας και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου σας, προς όφελος των δοκιμαζόμενων από την κρίση Τοπικών Κοινωνιών.

Το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας αποτέλεσε κατά το πρόσφατο παρελθόν ένα ανάχωμα στην κρίση που διέρχεται η χώρα μας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες, με το πρόγραμμα αυτό κάλυψαν εν μέρει και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του Προγράμματος τις ανάγκες τους.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε προετοιμάσει την έναρξη υλοποίησης νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που περιελάμβανε την έγκριση 33.000 θέσεων εργασίας στους Δήμους της χώρας. Λόγω όμως της διενέργειας των εθνικών εκλογών και των απαγορευτικών διατάξεων που ισχύουν, το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε.

Γνωρίζοντας την ιδιαίτερη ευαισθησίας σας σε θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας, παρακαλούμε για την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών εκ μέρους του Υπουργείου σας προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησης του Προγράμματος το ταχύτερο δυνατό.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com