ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΑ-ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

ΤΕΡΑςΈνας διαπληκτισμός με τους γείτονες για άσχετα θέματα, οδήγησε τις Αστυνομικές Αρχές των Χανίων στην αποκάλυψη του δράματος που κρυβόταν πίσω από τους τοίχους του σπιτιού της πολυμελούς οικογένειας του 55χρονου Βρετανού, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά τα δύο από τα πέντε υιοθετημένα παιδιά του.

Οι προστριβές και οι καυγάδες που είχε ο 55χρονος με κάποιους από τους γείτονες, ξεχείλισαν το ποτήρι και στις 21 Ιανουαρίου έγινε καταγγελία σε βάρος του. Κανείς ωστόσο, δεν περίμενε τις καταιγιστικές αποκαλύψεις που θα ακολουθούσαν. Ούτε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι για άλλα πήγαιναν και άλλα ανακάλυψαν…

Στην έρευνα που έγινε την συγκεκριμένη ημέρα στο σπίτι της οικογένειας, υπήρξαν ευρήματα, τα οποία οδήγησαν στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 55χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων. Όμως κάτι άλλο ήταν εκείνο που ανησύχησε και προβλημάτισε τους αστυνομικούς. Κατά την παραμονή τους στο σπίτι διαισθάνθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα παιδιά της οικογένειας και κυρίως με τα δύο ανήλικα κορίτσια.

Η συμπεριφορά τους «ανέδυε» φόβο και διστακτικότητα. Eνας από τους αστυνομικούς υποψιάστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης των δύο κοριτσιών, σκέψη που φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συναδέλφους του.

Η παρουσία των αστυνομικών στο σπίτι της οικογένειας λειτούργησε μάλλον «απελευθερωτικά» για τα δυστυχισμένα παιδιά, τα οποία για πρώτη φορά βρήκαν το σθένος να μιλήσουν στην κοινωνική λειτουργό που τα παρακολουθούσε.

Είναι εντυπωσιακό και συνάμα τραγικό ότι τα παιδιά μέχρι τότε δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι στην κοινωνική λειτουργό που τα επισκέπτονταν κάθε μήνα. Η πρώτη φορά που βρήκαν το κουράγιο να «σπάσουν» την σιωπή τους ήταν στην πρώτη επαφή τους μετά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι τους.

Αστυνομικοί ανέφεραν ότι τα παιδιά επιβεβαίωσαν ότι είχαν πέσει θύματα κακοποίησης του θετού τους πατέρα, μιλώντας για τον τρόμο που βίωναν μέσα σε αυτό το σπίτι. Ο 55χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και θα μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης. Αρνείται τις κατηγορίες, όμως οι καταθέσεις των παιδιών είναι καταπέλτης.

Αυτά τα πέντε παιδιά, τα τρία αγόρια και τα δύο κορίτσια, ταλαιπωρήθηκαν από την γέννηση τους. Δόθηκαν στον 55χρονο και στην σύζυγο του για υιοθεσία με την ελπίδα να βρουν στοργή και αγάπη σε μία νέα οικογένεια. Όμως τα περίμενε ένας νέος “Γολγοθάς”. Ο 55χρονος ενδιαφερόταν μόνο για τα «γενναία» επιδόματα που εισέπραττε από το Βρετανικό κράτος και φρόντιζε να βγάζει όλη την διαστροφή του στα δύο ανήλικα κορίτσια, ασκώντας παράλληλα τρομοκρατία στα υπόλοιπα παιδιά.

Όσο για το ρόλο της μητέρας, παραμένει αδιευκρίνιστος. Πληροφορίες λένε ότι γνώριζε, όμως φοβόταν να μιλήσει, αυτό όμως είναι κάτι που θα διερευνηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

cretalive.gr – ΦΩΤΟ από flashnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ