ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑ ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ – ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ

DSCN5541Ο επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας», Περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Πουτσιάκας, συναντήθηκε, με τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καλοχωρίου – Χειμαδίου και συζήτησε για τα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα και τις πιθανές προοπτικές που υπάρχουν για επίλυση διαφόρων προβλημάτων καθώς και για ανάληψη νέων δημιουργικών πρωτοβουλιών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευτέρης Σεβδαλής, ο δημοτικός  σύμβουλος Δ. Τεμπών και πρόεδρος της ΔΟΠΑΠΕΠ Μιχάλης Καρατέγος, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Τεμπών Γιώργος Έξαρχος και το μέλος της τοπικής Κοινότητας Γιάννης Αλιφέρης.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά τόσο στις ελλείψεις συγκεκριμένων υποδομών μέσω μιας ιεράρχησης αναγκών, όσο και σε ζητήματα συντονισμού δράσεων, κυρίως άυλων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο αντιπλημμυρικό ζήτημα της περιοχής, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων σε συνδυασμό με την μελλοντική παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, την περιβαλλοντική προστασία και προστασία της υγείας των κατοίκων, την μείωση του ενεργειακού κόστους, την αναγκαία τροποποίησης του Γ.Π.Σ, την αποτελεσματική χωροθέτηση των επαγγελμάτων καθώς και το θέμα της τοπικής διακυβέρνησης.

Από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη, άμεσης, περαιτέρω ενεργοποίησης των συλλογικοτήτων, την προώθηση διαδικασιών διαβούλευσης, την καθιέρωση ετήσιας εκδήλωσης αναφοράς, την προετοιμασία για την αποτελεσματική περιβαλλοντολογική διαχείριση και την συστηματική ενεργή και αλληλέγγυα παρέμβαση όλου του πληθυσμού.

Ο Ν. Πουτσιάκας, για λόγους συμβολισμού ξεκίνησε τις συναντήσεις του νέου έτους από τον τόπο καταγωγής του και από το εγγύτερο επίπεδο της αυτοδιοίκησης θέλοντας να αναδείξει την αναγκαιότητα προώθησης των διαδικασιών από κάτω (Bottomup) με τις οποίες διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή δημοκρατική εκπροσώπηση.

Τέλος ο Ν. Πουτσιάκας αναφέρθηκε στη συνδρομή που μπορεί να παρασχεθεί από την «Οικολογική Θεσσαλία» η οποία μέσω των θεματικών ομάδων των «Οικολόγων πράσινων» μπορεί να θέσει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου φορέα, σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία βιώσιμης ευημερίας που κατέχει και έχουν προκύψει από μακροχρόνια εργασία και διαβουλεύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ