ΑΘ. ΜΗΤΣΙΟΣ: ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις από ΕΚΛ-ΟΑΣΝΛ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Αν αισθανθώ ότι δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια στη νοσηλεία θα κλείσω την παιδιατρική κλινική χωρίς δεύτερη σκέψη». Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε σήμερα ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Αθανάσιος Μητσιός προς την αντιπροσωπεία του ΕΚΛ και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, στο πλαίσιο σχετικής παράστασης διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές εξέφρασε την ανησυχία του για τη μη ύπαρξη ΜΕΘ στην παιδιατρική κλινική, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτες τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

«Το θέμα επείγει και οι ανάγκες πρέπει να καλυφθούν άμεσα, μια εφημερία μόνο με ειδικευόμενους είναι ανασφαλής και απαράδεκτη», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Ο διοικητής του ΠΓΝΛ χαρακτηρίζοντας «πυλώνα του νοσοκομείου» την Παιδιατρική κλινική τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει εφημερία μόνο με ειδικευόμενους ενώ αναφέρθηκε στις παραιτήσεις 8 γιατρών που σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις αλλά και την έξαρση της γρίπης δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Όπου φτώχια και γκρίνια, αφού παρά τις οχλήσεις μας για κάλυψη των κενών έχουν να γίνουν προσλήψεις 5 ολόκληρα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Μητσιός.

Κλείνοντας ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για δωρεά της ΜΕΘ στην Παιδιατρική κλινική από το ίδρυμα Στ. Νιάρχος.

ΤΟ ΕΚΛ

Μετά τη συνάντηση σε ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

“Κατά την συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον διοικητή του ΠΠΝΛ κ. Θανάση Μητσιό, επιβεβαιώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, λόγω των ελλείψεων σε παιδιάτρους στην παιδιατρική κλινική του ΠΠΝΛ, στα άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και στα Κέντρα Υγείας, η ανυπαρξία άλλων ειδικοτήτων (π.χ. Παιδοκαρδιολόγου, Παιδοπνευμονολόγου, κλπ), η ανυπαρξία ΜΕΘ στην Παιδιατρική του ΠΠΝΛ.

Αυτές οι ελλείψεις και η μη ομαλή λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΠΝΛ και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων της Παιδιατρικής του ΠΠΝΛ, έχουν ως αποτέλεσμα την μη κάλυψη μεγάλου μέρους των αναγκών που υπάρχουν και η στροφή αρκετών γονιών σε ιδιώτες ή για σοβαρά περιστατικά σε νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝΛ και της ΕΟΑΣΝΛ, ζήτησαν από τον διοικητή την άμεση αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων με κάλυψη όλων των κενών σε παιδιάτρους στο ΠΠΝ, το ΓΝΛ και τα Κ.Υ, σε άλλες ειδικότητες (π.χ. Παιδοκαρδιολόγου, Παιδοπνευμονολόγου, κλπ), την δημιουργία ΜΕΘ στην Παιδιατρική του ΠΠΝΛ με τον κατάλληλο εξοπλισμό και στελέχωση καθώς και την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία της κλινικής.

Όπως δηλώθηκε από τον διοικητή του ΠΠΝΛ, έχει ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου υγείας, να καλύψει όλα τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, για δε την δημιουργία ΜΕΘ είπε ότι περιμένουν αυτή να γίνει από δωρεά ιδρύματος και όχι από το κράτος!”

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ