Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

συγκέντρωσηΠολύ καλά έκαναν χθες οι χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας που βγήκαν στους δρόμους, για να στείλουν μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση, στις δύσκολες διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους δανειστές και δυνάστες αυτής της χώρας.

Όμως μια απλή συγκέντρωση όπως η χθεσινή, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που έρχονται τις επόμενες ημέρες σε Eurogrouup και Σύνοδο Κορυφής, δεν φαίνεται ότι είναι αρκετή για να στείλει μηνύματα αποφασιστικότητας ενάντια σε μνημόνια και λιτότητα, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι για να μπορέσουν οι «εταίροι» μας να πάρουν τα μηνύματα που εκπέμπει η ελληνική κοινωνία, θα πρέπει τις επόμενες ημέρες οι πλατείες και οι δρόμοι της χώρας να κατακλυστούν από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι πάνω από τους αριθμούς είναι οι άνθρωποι και ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι η αντιμετώπιση τη ανθρωπιστικής κρίσης στην οποία μας οδήγησαν οι επιλογές των δανειστών και τα μνημόνια.

Την αναγκαιότητα μαζικοποίησης των διαδηλώσεων πρέπει να την κατανοήσουμε όλοι μας, και ο καθένας ξεχωριστά να βγει στο δρόμο, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στις καταστροφικές πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλουν οι υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου και των πάσης φύσης συμφερόντων στην παγκόσμια σκηνή.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι αγρότες ότι παραμονή στα μνημόνια σημαίνει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και μεγάλη επιβάρυνση λόγω ΕΝΦΙΑ.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι μικροεπαγγελματίες, οι έμποροι, οι βιοτέχνες ότι παραμονή στα μνημόνια σημαίνει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, λόγω εξοντωτικής φορολόγησης, λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών εξόδων και λόγω μηδενικών τζίρων.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι συνταξιούχοι ότι παραμονή στα μνημόνια σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις και κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι παραμονή στα μνημόνια σημαίνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, δήθεν αξιολόγηση και ομηρία.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι άνεργοι ότι παραμονή στα μνημόνια σημαίνει ανεργία διαρκείας, εξαθλίωση και μηδενικές προοπτικές.

Θα πρέπει να καταλάβουν οι νέοι ότι παραμονή στα μνημόνια σημαίνει ξενιτιά και αβεβαιότητα.

Θα πρέπει γενικά να καταλάβουμε όλοι ότι η χώρα μέσα στα μνημόνια με τις πολιτικές που προωθεί η Γερμανία, ο κύριος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού, δεν έχει κανένα μέλλον και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία, την ανυποληψία και την εξαθλίωση.

Γι αυτό σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική ανάγκη να βγούμε όλοι στους δρόμους, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει πίσω και ταυτόχρονα να στείλουμε μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν πάει άλλο με τη λιτότητα, τα μνημόνια και τις απαιτήσεις των εταίρων μας.

Πρέπει να καταστήσουμε σε όλους σαφές ότι η χώρα άλλαξε σελίδα και ο λαός δεν δικαιολογεί και δεν ανέχεται πισωγυρίσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ