ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ekpaideytiko programmaΙστορικά μνημεία, τριών διαφορετικών ιστορικών περιόδων της Λάρισας, όπως το Α΄ και Β’ Αρχαίο Θέατρο, την βασιλική του  Αγίου Αχιλλίου, το Μπεζεστένι αλλά και το Μύλο του Παπά, θα γνωρίσουν μαθητές σχολείων της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος που οργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι : «Πολιτιστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον Δήμο Λαρισαίων με διαδραστικό χαρακτήρα» και στο πλαίσιο του προγράμματος  θα επιτραπεί στους μαθητές να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά ιστορικά μνημεία της αρχαιότητας, της υστεροβυζαντινής περιόδου – τουρκοκρατίας και της νεότερης ιστορίας.

Την Πέμπτη 5/2/2015 έγινε συνάντηση μεταξύ των στελεχών των συνεργαζόμενων φορέων στα μνημεία και προετοιμασία για την επίσκεψη των μαθητών. Στη συνάντηση μετείχαν σχολικοί σύμβουλοι, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Αρ. Κωστούλας κ.α.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ