ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΑΙΓΑΝΗ

ΤΕΜΠΗΥπογράφηκε  η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αιγάνης» που χρηματοδοτείται από την προσέγγιση LEADER του Π.Α.Α. 2007-2013 του ΥΠ.Α.Α.Τ. μεταξύ του Δημάρχου Τεμπών Κ. Κολλάτου και του αναδόχου του έργου Κωνσταντίνου Συνάπαλου.

Το έργο, προϋπολογισμού 252.600,00 €, αφορά την ανάπλαση της περιοχής «πευκάκια» της Αιγάνης και την μετατροπή της σε πολιτιστικό χώρο με την κατασκευή ενός μικρού αμφιθεάτρου, τον φωτισμό του χώρου και τη δημιουργία διαδρόμων και μικρών καθιστικών.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πολιτιστική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής της τοπικής Κοινότητας Αιγάνης, με τη δημιουργία ενός οικείου χώρου πολιτιστικών και άλλων δρώμενων για μικρούς και μεγάλους, που θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για τους δημότες όσο και για τους τουρίστες των παραλίων της Αιγάνης και όχι μόνο.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο Δήμαρχος Τεμπών Κων/νος Κολλάτος δήλωσε :

«Ακόμη ένα λιθαράκι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έρχεται να προστεθεί στο ευρύ πλέγμα των πολιτιστικών δομών του Δ. Τεμπών και ευελπιστούμε στην αύξηση της επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής λόγω και της γειτνίασης με την ΠΑΘΕ και τους όμορους παραλιακούς οικισμούς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, την κα Ε. Καραλαριώτου ως πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος Leader καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. για την ευαισθησία και συνέπεια που επέδειξαν στην πραγματοποίηση του έργου».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθησαν : ο Αντιδήμαρχος Χρ. Τσάτσαρης, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αιγάνης Κ. Ζαφείρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Ζάχος και Γ. Έξαρχος και η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γ. Τσιτσιουβά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ