Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΕΜΕΙΣ ΗΛΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

Kopi_Pitas_04«Εμείς ήρθαμε για να μείνουμε. Η “Λάρισα-Νεα Αρχή”, ήρθε για να μείνει. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χαράξαμε. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ελπίδα στους Λαρισαίους και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να γίνει η πόλη μας αυτή που όλοι ονειρευόμαστε».

Με τα λόγια αυτά απευθυνόμενη σε στελέχη, υποψηφίους δημοτικούς , διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού της αλλά και πλήθος φίλων, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα. Ρένα Καραλαριώτου ανακοίνωσε ουσιαστικά την πρόθεσή της να παρέμβει στα τοπικά πολιτικά δρώμενα, ασκώντας παράλληλα κριτική στη νέα δημοτική αρχή, ενώ απηύθυνε ευρύτερο κάλεσμα συμμετοχής στη νέα προσπάθεια.

Η κα Καραλαριώτου ανακοινώνοντας την Οργανωτική Δομή της Δημοτικής Κίνησης κάλεσε «όσους πολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνουμε για την πόλη να συμμετάσχουν τόσο στις θεματικές επιτροπές όσο και στις επιτροπές ανάδειξης προβλημάτων», ενώ έθεσε ξεκάθαρο στόχο την παρουσία της δημοτικής παράταξης στο πλευρό των πολιτών.

Kopi_Pitas_01«Σήμερα ξεκινάει μια νέα πορεία για τον Συνδυασμό μας. Ξεκινάει μια πορεία να βρεθούμε πιο κοντά σε κάθε Λαρισαία και Λαρισαίο , ξεκινάει ένας εποικοδομητικός διάλογος με όλη την κοινωνία , για να βρεθούμε δίπλα σε αυτή. Σήμερα ξεκινάει μια μάχη για βγει νικήτρια η Λάρισα . Για να κάνει η Λάρισα μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ» δήλωσε η κα Καραλαριώτου.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα – Ενότητα και δίπλα στον πολίτη

Η κα Καραλαριώτου αφού ευχαρίστησε όλους όσους εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό της δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για την εμφάνιση του συνδυασμού στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. «Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη 29.667 συμπολιτών μας . Το 46% των Λαρισαίων – σχεδόν ένας στους δύο πολίτες , είπε «ναι» στη Νέα Αρχή που προτείναμε», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, δίνοντας ταυτόχρονα το πολιτικό στίγμα της προσπάθειάς της από δω και πέρα: «Ο συνδυασμός  μας «Λάρισα Νέα Αρχή» είναι η πολιτική δύναμη που προκρίνει την ενότητα ως την σημαντικότερη προϋπόθεση για να κάνει η πόλη μας το άλμα προς τα μέλλον. Αυτό θα επιδιώξουμε με όλες μας  τις δυνάμεις, τα επόμενα χρόνια… θα είμαστε κάθε στιγμή στο πλευρό όλων των πολιτών της Λάρισας, για το δικαίωμα τους για μια πόλη ευρωπαϊκή , σύγχρονη και φιλική προς τον πολίτη», σημείωσε η και Καραλαριώτου .

Κριτική στη νέα δημοτική αρχή

«Δώσαμε όλο αυτό το διάστημα πίστωση χρόνου στη νέα δημοτική αρχή , για να καταθέσει τον προϋπολογισμό της , το όραμα της και τις προτεραιότητες της για τη Λάρισα. Για να περάσει από το επίπεδο των προθέσεων σε πράξεις , γιατί ο κόσμος θέλει πράξεις. Δυστυχώς απογοητευθήκαμε», δήλωσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων.

«Υπάρχει ασυνέπεια στα όσα δήλωναν προεκλογικά και στα όσα πράττουν μετεκλογικά», τόνισε η κα Καραλαριώτου αποκαλύπτοντας πως μόλις πριν λίγες μέρες «στο ΔΣ της ΔΕΥΑΛ έφεραν πρόταση για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της διανομής των λογαριασμών στα νοικοκυριά και μετά από την δικιά μας σφοδρή αντίδραση αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω. Αυτοί που λέγανε ότι είναι αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις προσπάθησαν να ιδιωτικοποιούσαν τμήμα της ΔΕΥΑΛ.  ».

Ασκώντας έντονη κριτική στη νέα δημοτική αρχή και κατηγορώντας την πως με την κατάθεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Τεχνικού Προγράμματος δεν δίνεται καμία λύση, παρά ακολουθείται η πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων, η κα Καραλαριώτου άσκησε δριμύτατη κριτική.

«Ο Προϋπολογισμός  που κατατέθηκε από την Δημοτική  Αρχή, είναι ένας προϋπολογισμός που δεν δίνει λύση σε κανένα από τα προβλήματα που απασχολούν τη πόλη μας. Δυστυχώς  είχαμε το παράδοξο ο κ. Καλογιάννης να καταθέτει και να υπερψηφίζει έναν προϋπολογισμό και ένα τεχνικό πρόγραμμα, που σε μεγάλο του μέρος ήταν  ο ίδιος με τον περσινό και τον οποίο, ως αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει. Οι ίδιοι κωδικοί, τα ίδια έργα, τα ίδια ποσά. Επίσης θα πρέπει να σας πω ότι καταθέσανε τον  προϋπολογισμό χωρίς να ξέρουν ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει καμία απογραφή.

Έχουν περάσει 5 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής , και δεν έχει γίνει κάτι , ούτε έχει δρομολογηθεί για να αντιμετωπιστούν μια σειρά από προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής όλων μας .

Τα προβλήματα με την  καθαριότητα , τα σκουπίδια , τους  χώρους πρασίνου , την κυκλοφορία στην πόλη , τις λακκούβες ,τα πεζοδρομία , το πράσινο , την στάθμευση , παραμένουν ενώ οι συμπολίτες μας συνεχίζουν να  πληρώνουν δημοτικά τέλη από το υστέρημα τους.

Στην εορταστική δε περιοδο δεν υπήρχε  Χριστουγεννιάτικος στολισμός  ! Στις συνοικίες και στα χωριά δεν υπήρχε απολύτως τίποτα , στο δε κέντρο αν δεν στόλιζαν κάποια σημεία μόνοι τους οι έμποροι θα ήταν το ίδιο τραγικά . Η Λάρισα δεν ήταν χριστουγεννιάτικη πόλη , δεν προσέλκυσε κανέναν επισκέπτη για ακόμη μια φορά . Η Δημοτική Αρχή δεν στήριξε τον εμπορικό κόσμο και τις επιχειρήσεις .

5 μήνες μετά , ουδέν νεότερο  και για το Αρχαίο Θέατρο !

Μετα την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής , θυμόμαστε όλοι την υπόσχεση του Δημάρχου κατά την παρουσία του στη συνέλευση του Διαζώματος στο Αρχαίο θέατρο , ότι θα αποτελέσει προτεραιότητα για το Δήμο η υπόθεση Αρχαίο Θέατρο  . Ακούσατε τίποτα , είδατε κάποια κίνηση ?  Απλά τίποτα . Και συνήθως όταν κάποιος δεν θέλει να κάνει κάτι ή δεν μπορεί , συστήνει  κάποια επιτροπή ή συγκαλεί σύσκεψη !!!Φοβάμαι ότι μάλλον αυτό θα κάνουν μόνο .

5 μήνες  μετα , λόγια , λόγια , λόγια …αλλά τα προβλήματα παραμένουν» τόνισε η κα Καραλαριώτου.

Η Οργανωτική Δομή της Παράταξης

Τέλος η κα. Καραλαριώτου παρουσίασε τη νέα δομή της παράταξης δίνοντας έτσι ουσιαστικά σύνθημα ελέγχου της νέας δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα αλλά και εντονότατη παρουσία στα τοπικά δρώμενα, βρισκόμενοι στο πλευρό των πολιτών και παρεμβαίνοντας στην καθημερινότητά τους.

«Για να μπορέσουμε να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, να βρεθούμε δίπλα τους , να αναδείξουμε τα προβλήματα της πόλης , να διεκδικήσουμε τη λύση τους από την Δ.Α , να κάνουμε προτάσεις βάση και των προτεραιοτήτων που είχαμε θέση ως παράταξη , θα πρέπει να οργανωθουμε», είπε η κα. Καραλαριώτου και ανακοίνωσε:

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ-ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΄΄ΛΑΡΙΣΑ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΄΄

Θα αποτελείται από την Επικεφαλής της παράταξης και   τους 11 συντονιστές (θεματικές και επιτροπές ανάδειξης προβλημάτων ). Σύνολο 12 άτομα

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Θα αποτελείται από την Επικεφαλής της Παράταξης  και   τους 11 συντονιστές , τους 55 υπευθύνους (ανά συνοικία και θεματικών). Σύνολο 67 άτομα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Θα αποτελείται από τα άτομα της  Διευρυμένης Συντονιστικής και τα άτομα που θα στελεχώσουν τόσο τις συνοικίες – διαμερίσματά όσο και τις θεματικές επιτροπές .

Στο τέλος της συνάντησης κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα της παράταξης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ