ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

τυπογρΗ Διοίκηση του Σωματείου Τυπογράφων-Λιθογράφων & Τεχνικών Τύπου Ν. Λάρισας, συγκαλεί εκλογοαπαολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11 π.μ, στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με τα παρακάτω θέματα:

  1. Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Οικονομικός ισολογισμός 2014 – προϋπολογισμός 2015
  3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου αναφέρονται τα εξής: “Η συμμετοχή όλων στην Γενική Συνέλευση είναι αναγκαία, για να συζητήσουμε, πως θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της επίθεσης εργοδοσίας, κυβερνήσεων, Ε.Ε, που αυξάνουν την ανεργία, τη μερική απασχόληση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, που μας επιβάλουν δυσβάστακτους φόρους, εμπορευματοποιούν υγεία και παιδεία.

Κανείς δεν μπορεί από μόνος του να σωθεί. Κανείς άλλος δεν πρόκειται να μας σώσει. Η αλλαγή κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει η ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής, γιατί έτσι κερδίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε αυτούς υπηρετούν και όχι τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να ανακόψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, είναι να οργανωθούμε στο σωματείο μας, στους τόπους δουλειάς, να αντιπαλέψουμε με τους αγώνες μας και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους την εκάστοτε κυβέρνηση, την Ε.Ε, την εργοδοσία.

Η συμμετοχή όλων στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου μας, για ανάδειξη νέας διοίκησης, εξελεγκτικής επιτροπής, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, είναι ένα τέτοιο βήμα. Να δυναμώσουμε το σωματείο όχι μόνο με τη συμμετοχή μας στις εκλογές, αλλά και σε κάθε δράση του για να το υπολογίζουν οι εργοδότες και οι κυβερνώντες.

Για να διεκδικήσουμε:

  • Την άμεση επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα του 2009 και την υπογραφή ΚΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ. Την άμεση πληρωμή όλων των απλήρωτων συναδέλφων μας.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων με χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους, όσο διαρκεί η ανεργία. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κράτος σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Να μην ψηφιστούν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Να αγωνιστούμε για ένα Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Ασφάλιση.   Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψήφισαν Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ. Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Κατώτατη σύνταξη για τους μισθωτούς στο 80% του τελευταίου μισθού. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας. Σταδιακή κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Πλήρη ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Πλήρη σύνταξη στα 55 στις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες με 4.500 ένσημα. Με 30 χρόνια εργασία πλήρη σύνταξη ανεξάρτητα από όριο ηλικίας. Σύνταξη στα 50 στις γυναίκες και στα 55 στους άνδρες στα Βαρέα Ανθυγιεινά.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο-35ωρο-5θήμερο. 6ωρο – 5ήμερο, 30ωρο σε όσους είναι στα ΒΑΕ.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας. Καμία εξαίρεση από τη λίστα των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και ένταξη νέων επαγγελμάτων”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ