ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΑΡΧΙΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

κατσούλαςΉταν Ιούνιος του 1995 όταν στην πρώτη δίκη στο Κακουργοδικείο της Αθήνας, ολόκληρη η Ελλάδα μαθαίνει και συγκλονίζεται από τα εγκλήματα τριών νεαρών σατανιστών, γνωστοί ως οι «Σατανιστές της Παλλήνης», οι οποίοι δολοφόνησαν δύο γυναίκες (μια 14χρονη και μια 28χρονη) σε τελετές μαύρης μαγείας.

Ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη απασχόλησαν την κοινή γνώμη και έκαναν τους πάντες να ανατριχιάσουν με τις περιγραφές των φρικιαστικών εγκλημάτων τους.

Να σημειωθεί ότι ο Κατσούλας και ο Δημητροκάλης ομολόγησαν τα εγκλήματά τους, ενώ η Δήμητρα Μαργέτη κατηγορήθηκε για συνέργεια.

Σήμερα, σχεδόν 23 χρόνια μετά το πρώτο τους έγκλημα αποφυλακίστηκε και ο τελευταίος: ο λόγος για τον αρχηγό της οργάνωσης, Ασημάκη Κατσούλα, καταδικασμένο σε δις ισόβια και 12 μήνες φυλάκιση.

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης απολύθηκε από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς των Χανίων και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά εμφανίζεται υποχρεωτικά δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, παρακολουθείται διακριτικά από τις αρχές και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα. Να σημειωθεί ακόμα ότι περιορισμένο είναι και το δικαίωμα στις επαφές του, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον Μάρτιο του 2005 σε μια άδειά του από τις φυλακές ο Κατσούλας είχε εμφανιστεί σε 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να την αποπλανήσει.

Το αίτημα της αποφυλάκισής του εκκρεμούσε 10 μήνες και πληροφορίες αναφέρουν πως με το θέμα ασχολήθηκαν αρκετοί εισαγγελείς και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ στο έργο τους συνέδραμαν και πανεπιστημιακοί ερευνητές.

 

huffingtonpost.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ