ΈΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ ΤΟΥ  Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

περεβ1Μέσα σε μια ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα έκοψαν οι Ελασσονίτες του Ν. Μαγνησίας την πίτα τους για το 2015, στο Ξενοδοχείο ‘ΠΑΡΚ” Βόλου, συνεχίζοντας μια  παράδοση στην οποία δοκιμάζουν εκλεκτά τυριά και βραβευμένα βιολογικά κρασιά  της περιοχής Ελασσόνας, όπως, επίσης και τις πίτες που οι Ελασσονίτισσες του Βόλου φέρνουν από τα σπίτια τους.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση  μοναδικών ήχων, εικόνων ,χρωμάτων και γεύσεων που  απόλαυσαν  όσοι τυχεροί  βρέθηκαν  και στη φετινή ανοιχτή εκδήλωση  ,που ο Σύλλογος συμπληρώνει  21 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε

1. Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κων. Σκριάπα ,ένα Οδοιπορικό από τις Δράσεις του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,όπως ,επίσης και  τις εντυπωσιακές εκδηλώσεις Πολιτισμού  του Συλλόγου Ελασσονιτών που αποτελούν ύμνο στην  Ελληνική Μουσική και αφορούν το Μάνο Χατζιδάκι, το Ν.Γκάτσο, τον Γ. Μουζάκη, τη Σ. Βέμπο, τον Ελληνικό  Κινηματογράφο ,την Ελληνική Οπερέτα, το Μιούζικαλ., τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Μίμη Πλέσσα, τον Γ. Ζαμπέτα ,τον Στ. Καζαντζίδη, τη Μπάντα Πολεμικού Ναυτικού  κ.α΄.

περεβ22. Επίσημη Παρουσίαση από την Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΙΩΛΚΟΣ» κ. Ντία Μουτσινά  του Συλλεκτικού Ημερολογίου  2015  «Ψηφίδες ιστορίας και Πολιτισμού –Ιωλκός –Πορταριά –Μακρυνίτσα» ,που περιέχει πανέμορφα τοπία του Πηλίου από γνωστούς φωτογράφους της περιοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου Ελασσονιτών  ,οι πρώην Βουλευτές Μαγνησίας ς κ. Πάρις Μουτσινάς και κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωρ. Κολυνδρίνη, οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας και νυν Περιφερ. Σύμβουλοι Θεσσαλίας κ.κ. Γ. Καλτσογιάννης και Γ. Κίτσιος, ο Περιφ. Σύμβουλος Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ  κ. Κων. Χαλέβας , η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Γούλη Μποντού-Τοκαλή ,η τ. Αντιδήμαρχος Βόλου και νυν Δημοτική  Σύμβουλος κ. Νατάσσα Οικονόμου, ,ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Λαζ. Γαϊτάνης , η επιτ. Δ/ντρια του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών αρχαιολόγος κ. Βασιλ.Αδρύμη-Σισμάνη, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης ‘ΙΩΛΚΟΣ” κ. Ντία Μουτσινά ,η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου κ. Πέπη Παπανδρέου,η εκπρ. του Ομίλου Ερευνών Πηλίου κ. Ελευθ.Χαριτούδη, ,Μέλη των ΔΣ των παραπάνω Φορέων και πολλοί Ελασσονίτες και φίλοι του Συλλόγου .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ