ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Image for WorkshopΤο Σ.Μου.Θ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργανώνει  δημιουργικό κινηματογραφικό εργαστήρι στο Μύλο του Παππά. Το καινοτόμο δημιουργικό κινηματογραφικό εργαστήρι διοργανώνεται από την  Life Of Film Productions σε συνεργασία με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ) και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων,

και έρχεται να καλύψει ένα πολυετές κενό στη πόλη, σε θέματα κινηματογραφικής γλώσσας και σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Το “Κινηματογραφικό Εργαστήρι” απευθύνεται σε νέους, άνω των 15 ετών, που έχουν τη διάθεση να έρθουν σε επαφή με τη δημιουργική διαδικασία της τέχνης του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων και θα πλαισιωθεί από ποικίλα μικρότερα workshops, με διαφορετικούς εισηγητές κάθε φορά, τόσο σε τεχνικά θέματα (Καταγραφή και επεξεργασία εικόνας και ήχου, Ανάπτυξη Σεναρίου, Σκηνοθεσία, ντοκιμαντέρ, 3D graphics & visual effects, tracking shots, σύνθεση και παραγωγή μουσικών θεμάτων, μοντάζ, κτλ) όσο και σε θεωρητικά ζητήματα και θεωρητικές προσεγγίσεις σχετικά με τις οπτικοακουστικές τέχνες (Film analysis & Film Literacy, Cinema and Psychoanalysis, Κινηματογράφος και ταυτότητες, Εθνογραφικό Ντοκιμαντέρ, Semiotics in Cinema language κτλ).

Το εργαστήρι θα έχει συνολική διάρκεια 5 μηνών. Οι συναντήσεις της ομάδας θα οριστούν σε 2 δίωρες συναντήσεις κάθε εβδομάδα. Οι συμμετέχοντες στο βασικό κορμό του εργαστηρίου θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης δύο συμπληρωματικών workshops της επιλογής τους. Τα συμπληρωματικά εργαστήρια θα οριστούν κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα ενδιαφέροντα της ίδιας της ομάδας.

Οι βασικοί συντονιστές του εργαστηρίου είναι ο Αλέξανδρος Χαρτώνας (σκηνοθέτης) και ο Κώστας Λαμπρούλης (σκηνοθέτης-σεναριογράφος).

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε μια βαθύτερη επαφή και γνώση με το αντικείμενο του κινηματογράφου μέσα από την ανάπτυξη και διεκπεραίωση των δικών τους (ατομικών ή ομαδικών) ιδεών.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 697 3323375 / 694 3956171.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ