ΕΚΘΕΣΗ MIRRORLESS ΣΤΗΝ CASK GALLERY

CASKΤα εγκαίνια της έκθεσης “mirrorless” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στην CASKgalleryστη Λάρισα και θα περιλαμβάνει έργα των: Άρτεμις Ποταμιάνου, Γιάννη Θεοδωρόπουλου και Γιώργου Τσεριώνη, ενώ την επιμέλεια έχει ο Νίκος Σαμαράς.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

«mirrorless» είναι Φωτογραφικός όρος.

“Μια κατηγορία ψηφιακών μηχανών χωρίς καθρέπτη, χωρίς αντανακλαστικό οπτικό σκόπευτρο”. Η εικόνα, από τον πραγματικό χώρο έως τον παρατηρητή, δεν έχει φυσική συνέχεια, καθώς παρεμβάλλεται ένα μη αναλογικό μέσο. Στην ουσία, προβάλλεται ένας μη πραγματικός χώρος (τόπος).

Ο βιωμένος χώρος αποτελεί το πεδίο που καταγράφει-φιλοξενεί ανθρώπινες δραστηριότητες, συμβάντα, συναισθήματα, στήνει χωρικά σενάρια, ορίζει-οριοθετεί τον τόπο.Η έλλειψη της επικοινωνίας του υποκειμένου με τον πραγματικό όπως ορίζεται χώρο, του ανθρώπου με το περιβάλλον, συγκροτούν έναν μη-τόπο.Οι μορφές μοιάζουν αμήχανες καθώς στέκουν σε ένα μη γνώριμο περιβάλλον και προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να συσχετιστούν συνθέτοντας ένα νέο τόπο.Ένα περιβάλλον α-τοπικό εξελίσσεται άλλοτε απρόσμενα, άλλοτε βίαια, άλλοτε με διάθεση προσδιορισμού του ιδίου του υποκειμένου που δρα εντός του, ακόμη και της έννοιας του τόπου.Οι εικόνες διεκδικούν μια διαφορετική θεώρηση και οπτική, καθώς ανασυντίθενται, άλλοτε αξιοποιώντας τα αποτελέσματα του αντικατοπτρισμού και της παραμόρφωσης στην εικόνα μέσω διαδοχικών διπλώσεων (oριγκάμι) ορίζοντας μια νέα γεωγραφία (Τσεριώνης), άλλοτε παραθέτοντας χωρίς εστίαση την εικόνα, ως αποτέλεσμα συσχέτισης του επάλληλα αποδοθέντος πραγματικού χώρου με οπτικά ημιπερατά του φωτός φίλτρα (Θεοδωρόπουλος)και άλλοτε με την απομόνωση μορφών και εικόνων πολλών βιωμένων και διαφορετικών τόπων και χρόνων ανασυνθέτοντάς τες ευρηματικά σε ένα νέο α-τοπικό περιβάλλον (Ποταμιάνου).

Τρεις σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες, ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Γιώργος Τσεριώνης, σε μία ομαδική έκθεση με τίτλο “mirrorless” σε επιμέλεια του Νίκου Σαμαρά στην CASK gallery, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ