ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕ

ΥΠΕΝα ενημερώσουν για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, ζήτησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας από τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ανδρέας Ξανθός, ενημερώθηκαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Υγείας της χώρας, καθώς και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ορισμένων νοσοκομείων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από τις διοικήσεις των ΥΠΕ να προσδιορίσουν τις ελλείψεις τους σε διοικητικό προσωπικό με σκοπό την κάλυψη των αναγκών από δημόσιους υπαλλήλους που θα επαναπροσληφθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης .

Κτίρια

Επιπλέον, ο υπουργός ζήτησε να σταλεί έως το τέλος της εβδομάδας ενημερωτικό σημείωμα με αναλυτικά στοιχεία για τα κτίρια που μισθώνονται για λογαριασμό των ΥΠΕ.

Σκοπός της ενέργειας είναι να επανεξεταστούν οι συμβάσεις μίσθωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς υπηρεσιών σε ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου.

Οι διοικητές των ΥΠΕ έθεσαν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις τους.

Δ.Κ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ