ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΙΟΣ «ΚΑΡΦΩΣΕ» ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

1TDΜε ανάρτησή του στο Τwitter, Βρετανός δημοσιογράφος αποκάλυψε ποιος είπε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ζήτησε δίμηνη παράταση αντί για εξάμηνη στο πρόγραμμα.

Ο Πολ Μέισον δημοσιογράφος του Channel 4, πήγε ένα βήμα πιο πέρα τις καταγγελίες του Αντώνη Τσίπρα από την βουλή ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ μπορούσε να πάρει εξάμηνη παράταση, όπως της πρότειναν οι Ευρωπαίοι, προτίμησε δίμηνη για να δυσχεράνει το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Η απερχόμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να γκρεμίσει τις γέφυρες. Φρόντισε να δημιουργήσει, με απολύτως δική της ευθύνη, ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να εξαναγκάσει τη χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και σε βαθύ μνημόνιο.

Και αυτό σας το λέω πια μετά λόγου γνώσεως, αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι αρχική επιλογή των εταίρων μας ήταν η εξάμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, χωρίς να αποκαλύψει ποιος ήταν ο αξιωματούχος που του το είπε.

Αυτό έκανε ο Μέισον. «Έμαθα: Ο Γιούνκερ είπε στον Τσίπρα: Στον Σαμαρά προσφέρθηκε εξάμηνη παράταση του προγράμματος αλλά αυτός ζήτησε δύο (μήνες), για να κάνει μικρότερο το χρονοδιάγραμμα» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

 kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ