ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ – ΚΙΝΗΣΗΣ

akrovatikaΤο Σ.Μου.Θ. σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών διοργανώνει σεμινάριο εναέριων ακροβατικών – κίνησης στο Μύλο του Παππά. Το σεμινάριο εναέριων ακροβατικών – κίνησης – χορού διοργανώνεται διοργανώνεται στον όμορφο χώρο στο Μύλο του Παππά στις 14 και 15 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00-15:00. 

Μέσα από δύο άξονες θα γίνει η εισαγωγή στην εναέρια ακροβατική και χορευτική, κίνηση.

Ως ομάδα η Αγγελική Μέλη και η Ελένη Δανεσή θα δημιουργήσουν τη βάση ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον κάθετο άξονα. Τα δύο δίωρα μαθήματα γύρω από τα εναέρια ακροβατικά-χορό-κίνηση θα χαρίσουν στους συμμετέχοντες μια διαφορετική μορφή έκφρασης και εμπειρία.

Εναέρια Ακροβατικά Πανιά (2 ώρες): Υπερβατικές κινήσεις. Όταν το σώμα φτάνει στα όριά του και τα ξεπερνάει. Όταν το σώμα βρίσκεται στον αέρα. Το σώμα το οποίο θα σηκωθεί από το πάτωμα και θα βρει την ξεχασμένη ονειροπόληση της αιώρησης. Το σώμα όταν αιωρείται, εμπιστεύεται, ισορροπεί, κινείται, χορεύει, παλεύει και αναπνέει

Στο σεμινάριο θα γίνει η πρώτη επαφή με τα εναέρια ακροβατικά πανιά (aerial silks) και το physical movement, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. Το μάθημα θα περιλαμβάνει προθέρμανση και ενδυνάμωση (μέσα από τεχνικές ακροβατικών, σύγχρονο χορό, θέσεις περιορισμού), βασικές τεχνικές και κινησιολογία στα πανιά και τέλος αποθεραπεία.

Εναέριο σκοινί και κούνια (2ώρες): Οι συμμετέχοντες θα χειριστούν το σώμα τους ως κανάλι επικοινωνίας και αποθήκη αναμνήσεων, συναισθημάτων, εμπειριών και ενέργειας. Με βάση αυτό, θα εστιάσουν στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιήσουν τα προσωπικά τους αποθέματα, να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν το δικό τους τρόπο έκφρασης και κίνησης, μέσα από τη χρήση συγκεκριμένων εναέριων οργάνων.

Η μορφή της κίνησης, τόσο στο έδαφος όσο και πάνω από αυτό, θα προκύπτει ως αποτέλεσμα πρόθεσης παρά ως επίδειξη τεχνικής, δίνοντας έτσι στο σώμα την ευκαιρία να ανακαλύψει νέες κινητικές δυνατότητες και μια ξεκάθαρη αλληλεπίδραση και συνομιλία τόσο με τα όργανα όσο και με το περιβάλλον.

Στο σεμινάριο θα γίνει μια πρώτη εισαγωγή στις βασικές κινήσεις και δυνατότητες της κούνιας (trapeze) και του εναέριου σκοινιού (aerial rope). Μέσα από ασκήσεις ενδυνάμωσης, τεχνικής και με τη βοήθεια εργαλείων από άλλες μορφές έκφρασης θα προετοιμαστεί σιγά σιγά το σώμα για την κίνηση στον αέρα.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6943956171 (Σ.Μου.Θ.), 6978655812 (λεπτομέρειες για τα μαθήματα).

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ