ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ καλεί τους Λαρισαίους να πάρουν μαζικά μέρος αύριο στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και να απαιτήσουν σύγκρουση και όχι συμβιβασμό με τους τραπεζίτες και την Ε.Ε., θεωρώντας ότι με οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα ο λαός μπορεί να πάρει πίσω όλα όσα έχασε.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΕΕ, ΕΚΤ

Δυο βδομάδες τώρα, τα όργανα και οι βασικοί εκπρόσωποι της ΕΕ, περιφρονούν το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τις τύχες του, την θέλησή του να τελειώνουμε με την βαρβαρότητα των μνημονίων και την επιτροπεία, όπως εκφράστηκε με τους αγώνες και την ψήφο του.

Χρησιμοποιούν τα όπλα που τους δίνουν οι αντιδραστικές συνθήκες της ΕΕ. Εκβιάζουν, πιέζουν για «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς» και πλεονάσματα.

Φαίνεται καθαρά ότι η ΕΚΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, δεν είναι «εταίροι». Είναι οι οικονομικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι των κυρίαρχων τάξεων, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που θα κάνουν τα πάντα για να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους σε βάρος του λαού.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΡΗΞΗ. ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

Δεν μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση μέσα από “την διαπραγμάτευση”, την άρνηση «μονομερών ενεργειών», τον όρκο πίστης στην τήρηση των αντιδραστικών συνθηκών της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Όταν η κυβέρνηση, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται ακόμα και το 70% του μνημονίου, αρνείται να εθνικοποιήσει τις χιλιοπληρωμένες από τον λαό τράπεζες και παραπέμπει στο απώτερο μέλλον θεμελιακές δεσμεύσεις της, δίνει όπλα στους εχθρούς των εργαζομένων.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Δεν περιμένουμε τη συναίνεση των Βρυξελλών, των τραπεζιτών και των βιομήχανων για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια και τις επιθέσεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα του μαζικού κινήματος χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις. Να προχωρήσουμε σε «μονομερείς ενέργειες» και με τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για μια άλλη πορεία χωρίς χρέος και μνημόνια, ευρώ και ΕΕ με τους εργαζόμενους στο τιμόνι της κοινωνίας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com