ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

αποστόλουΣτο πλαίσιο υλοποίησης της νέας πολιτικής του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας με τους εκπροσώπους των αγροτών που συμμετείχαν στις τελευταίες πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την επιβίωσή τους, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, η ρύθμιση των οφειλών, θέματα φορολογίας και χρηματοδοτήσεων, η τροποποίηση της νέας ΚΑΠ, κ.α., για τα οποία η Πολιτική Ηγεσία δεσμεύτηκε, ότι θα  προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την επίλυσή τους.

Ο κ. Αποστόλου, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης για την ενίσχυση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, που περιλαμβάνει άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και αποτροπής της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της υπαίθρου, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στη γεωργική γη, το αφορολόγητο των 12.000 €, με μη υποχρέωση τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων, τη μείωση των ενεργειακών τιμολογίων και ειδικότερα τη σταδιακή κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο μέχρι να φτάσει στο μέσο όρο του αντίστοιχου στην ΕΕ, την επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους, που κυρίως είναι αγρότες κ.α.

 

«Στη χάραξη της νέας αγροτικής πολιτικής και στην ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, θέλουμε τους αγρότες συνομιλητές», τόνισε ο κ. Αποστόλου.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com