ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΟΛΑΖ ΚΑΡΛΑΤα έργα ανασύστασης της λίμνης Κάρλας επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, για να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε την κατασκευή συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων και έργων ορεινής υδρονομίας στη λεκάνη της λίμνης Κάρλας προϋπολογισμού 12,9 εκατ. ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διευθέτησης του ρέματος Καλαμακίου και του ρέματος Κερασιώτη. Οι εργασίες των θυροφραγμάτων ολοκληρώνονται άμεσα τις επόμενες ημέρες, ενώ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών των αντλιοστασίων.  Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη σύνταξη κτηματολογίου προκειμένου να ακολουθήσει η  κατασκευή των ρεμάτων Ανάβρας και Αμύρου. Ακόμη, μετά την ολοκλήρωση του διεξαχθέντος διαγωνισμού υπεγράφη και η σύμβαση για τον τεχνικό σύμβουλο του έργου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Παρακολουθούμε καθημερινά την πορεία των εργασιών για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται. Μέσα σε μικρό χρονιό διάστημα ολοκληρώνονται τα θυροφράγματα του έργου της ορεινής υδρονομίας. Έτσι πλέον διαμέσου της τάφρου 2Τ θα μπορούμε να εμπλουτίζουμε τη λίμνη με νερό. Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα μπορεί να ξεκινήσει η τροφοδοσία της Κάρλας με νερό από τον Πηνειό ποταμό».

Τον περιφερειάρχη στα έργα της Κάρλας συνόδευε ο εντεταλμένος σύμβουλος υδάτων κ. Γιώργος Λαδόπουλος, το στέλεχος της Περιφέρειας Αγγελική Βενέτη και οι κατασκευαστές των έργων.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ