ΔΣΛ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ONLINE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΟΞεκίνησε ήδη η πιλοτική λειτουργία της οnline εφαρμογής ενημέρωσης ποινικών πινακίων του ΔΣΛ. Αρχικά η εφαρμογή λειτουργεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με προοπτική άμεσης επέκτασης στο Τριμελές Πλημελειοδικείο και σε δεύτερη φάση στα ποινικά ακροατήρια του Εφετείου.

Η εφαρμογή  καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της ροής των ποινικών υποθέσεων σε πραγματικό χρόνο από Η/Υ, tablet και smartphone μέσω του ιστοτόπου του ΔΣΛ dslar.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου http://www.dslar.gr/trials-queue/ .

Σε αντίθεση με παρόμοια συστήματα που ήδη λειτουργούν σε άλλα δικαστήρια, η εφαρμογή του ΔΣΛ δεν προβάλλει μόνο την εκάστοτε δικαζομένη υπόθεση, αλλά επιπλέον έχει τη δυνατότητα συνολικής προβολής και εποπτείας του εκθέματος και ενημέρωσης για τις υποθέσεις που έχουν συζητηθεί ή αναβληθεί.

Οφείλει να επισημανθεί ότι ο χειρισμός και η ενημέρωση της εφαρμογής πραγματοποιείται από τους δικαστικούς γραμματείς της έδρας επιπροσθέτως των λοιπών καθηκόντων τους, γεγονός που αξίζει την αναγνώριση και την κατανόηση όλων. Η λειτουργία της εφαρμογής αποτελεί ενδεικτικό βοήθημα για δικηγόρους και λοιπούς παράγοντες της δίκης και επ’ ουδενί απαλλάσσει αυτούς από την υποχρέωση για έγκαιρη παρουσία τους κατά τη συζήτηση των υποθέσεών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ