Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΕΚΡΙΝΕ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ GOODY’S

Ενστάσεις εκφράζει το Συνδικάτο  Επισιτισμού – Τουρισμού νομού Λάρισας

δικαστήριο2Ενστάσεις για την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Λάρισας που αθώωσε τους υπεύθυνους της εταιρείας Goody’s για την απόλυση συνδικαλίστριας και η οποία ήλθε ως συνέχεια ανάλογης απόφασης του Πρωτοδικείου που επίσης είχε κρίνει ως νόμιμη της απόφαση, εκφράζει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού του νομού Λάρισας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο αναφέρονται τα εξής: 

H απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, σε συνέχεια αντίστοιχης του μονομελούς Πρωτοδικείου, να αποδεχτεί την απόλυση συνδικαλίστριας από την Επιχείρηση Gοοdy’ s, κόντρα στην ισχύουσα νομοθεσία (ο συνδικαλιστής δεν μπορεί να απολυθεί παρά μόνο έπειτα από απόφαση της επιτροπής του άρθρου 15, που στην προκειμένη δεν συνέτρεχε λόγος να αποφασίσει), αποτελεί ακόμα μία απόδειξη ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχιστεί.

Η επιχείρηση το 2013 είχε προχωρήσει σε απολύσεις πάνω από 10 εργαζομένων, ανάμεσά τους και η συνδικαλίστρια, επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών.

Έπειτα από μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς την επιχείρηση για παράβαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που απαγορεύουν την απόλυση συνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε δικαστήριο στις 11/02/2015, όπου η επιχείρηση αθωώθηκε.

Η απόφαση είναι συνέχεια των όλο και περισσότερων δικαστικών αποφάσεων με διαδικασίες και σκεπτικό “καρμπόν”, που υιοθετούν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας και ουσιαστικά δίνουν το «πράσινο φώς» για συνδικαλιστικές διώξεις.

Φαίνεται πως η εναλλαγή κυβέρνησης στα πλαίσια αυτού του συστήματος καμιά αλλαγή δεν φέρνει για τη δική μας τη ζωή.

Τις ίδιες αντεργατικές αποφάσεις έχουμε και τώρα με «αριστερή» κυβέρνηση. Τις ίδιες είχαμε και με την προηγούμενη.

 

Το Συνδικάτο θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα:

             Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι – χέρι με τις συνδικαλιστικές διώξεις

             Θέλουν απόλυτη υποταγή στις ορέξεις της εργοδοσίας

             Θέλουν την εργατική τάξη ανοργάνωτη, γι’ αυτό επιδιώκουν να τελειώσουν με το συνδικαλιστικό κίνημα, να το φιμώσουν.

 

Να χαράξουμε τη δική μας γραμμή πάλης

 

Εδώ και τώρα αγώνας με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, στο χώρο δουλειάς , γιατί κανένας εργοδότης, καμιά  κυβέρνηση ή νόμος δεν  μπορεί να ξεπεράσει σε ισχύ τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν διεκδικεί το δίκιο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ