ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεσμεύσεις στα εγκαίνια της 10ης Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης Λάρισας

201502111730206185-1200x801Σειρά μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο των εγκαινίων της 10ης Πανελλήνιας Γεωργικής Κτηνοτροφικής και Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων και πλήθους αγροτών που κατέκλυσαν το χώρο της έκθεσης στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης,  ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ καθώς και σειρά φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αντιμετώπιση χρεών και δανείων, αναστολή των πλειστηριασμών  καθώς και δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Ειδική αναφορά έγινε και στις εκκρεμείς αγροτικές αποζημιώσεις και όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «… έχουν δοθεί  ήδη σχετικές εντολές στα συνεργεία του ΕΛΓΑ για επίσπευση των εκτιμήσεων».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

agrotiki-ekthesi-2Σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τόνισε ότι η Λάρισα λόγω της γεωγραφικής αλλά και της διοικητικής της θέσης είναι το κέντρο της γεωργικής παραγωγής της χώρας, ενώ φιλοδοξία όλων είναι να δοθεί μέσω της έκθεσης  μια σύγχρονη και επιστημονική πληροφόρηση για τις εξελίξεις σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και παράλληλα να διευκολυνθεί η συνεργασία ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου.

Περισσότεροι από 70 εκθέτες παίρνουν μέρος στη 10η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση, ενώ στα 45 και πλέον περίπτερά της εκθέτουν  προϊόντα  και υπηρεσίες ο Δήμος Λαρισαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφέρεια, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, αγροτικές ενώσεις και συνεταιρισμοί καθώς και ιδιώτες.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου έως και τη λήξη της σειρά ημερίδων με θέματα που αφορούν στα 104 χρόνια αγροτικής εκπαίδευσης της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, τις καινοτόμες εφαρμογές στον αγροδιατροφικό  και περιβαλλοντικό τομέα και τη νέα ΚΑΠ.

Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται από το Δήμο Λαρισαίων, ενώ ο σκεπαστός εκθεσιακός χώρος καλύπτει 9.000 τ.μ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ