ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

DSC03437Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας με τίτλο ΄΄Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι΄΄ σε ενήλικες του οικισμού Ρομά του Δήμου Τυρνάβου. Τα μαθήματα, που γίνονται υπό την αιγίδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Τυρνάβου, λάμβαναν χώρα στο Κέντρο Στήριξης Ρομά τρεις φορές την εβδομάδα, έχοντας ως στόχο την επιμόρφωση ενηλίκων, οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τη βασική εκπαίδευση.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων είχε διάρκεια πενήντα ωρών, ενώ στα σχέδια του Κέντρου Στήριξης Ρομά περιλαμβάνεται και η δημιουργία νέου τμήματος για την πραγματοποίηση του δεύτερου κύκλου των μαθημάτων.

Σημειώνεται  ότι το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων “Κέντρα Διά βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας” ΑΠ7 και “Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας” ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ