ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ”

poster_ekpaideftikonΟ Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχοντας ως στόχο την προώθηση και ανάπτυξη μιας γενικότερης παιδείας οδικής συμπεριφοράς, ξεκινά τον Φεβρουάριο ένα δίμηνο πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών στα θέματα της Οδικής Ασφάλειας.

Το πρόγραμμα δράσεων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου με τίτλο «Προωθούμε σωστή οδική συμπεριφορά, επενδύουμε στην Οδική Ασφάλεια» θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015από την πόλη της Λάρισας (Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα) με ένα 5νθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας & Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Από τις 16 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2015 στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας (Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα) θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το ΕΚΑΒ Ν. Λάρισας, αλλά και τους οικείους φορείς της Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, προγραμματισμένες ενημερωτικές και βιωματικές «εκπαιδευτικές» συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να «εκπαιδευτούν» βιωματικά και να μάθουν χρήσιμες πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση και την οδική συμπεριφορά σε έναν αυτοκινητόδρομο αλλά και για τους τρόπους ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς (πεζών και οδηγών) εντός των πόλεων και των δρόμων στους οποίους  όλοι κινούμαστε στην καθημερινότητα μας.

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος δράσεων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα συμμετέχουν με ομιλίες και παρουσιάσεις διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και ειδικοί επί των θεμάτων της οδικής ασφάλειας.

Χαιρετισμό στην όλη προσπάθεια, που γίνεται με βασικό στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, αναμένεται να απευθύνει, πέραν της διοίκησης του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, σχεδόν το σύνολο των αρμόδιων φορέων και τοπικών δομών, καθώς έχει γίνει πια κατανοητό ότι η Οδική Ασφάλεια αφορά όλους μας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ