Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑΒΕΤΑΙ

Photo 2-11-15, 2 37 38 PMΣτο λόφο του Φρουρίου, εκεί όπου εκτελούνται τα έργα ανάπλασης της περιοχής, βρέθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου συνοδευόμενη από τους κ.κ. Βασιλική Νάννου, Δημήτρη Γεωργάκη και Νίκο Παπαγεωργίου. 

Η αντιπροσωπεία της παράταξης «Λάρισα-Νεα Αρχή» είχαν μια σε βάθος ενημέρωση από τον κ. Αστέριο Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι ο επιβλέπων του έργου, τον εργολάβο μηχανικό κ. Χρήστο Καλογερόπουλο αλλά και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια Σταυρούλα.

Αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης η κ. Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρεθήκαμε σήμερα στην περιοχή του Φρουρίου με στόχο να δούμε ιδίοις όμμασι τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή, αλλά και να ενημερωθούμε  από πρώτο χέρι για τα νέα ευρήματα αλλά και για τα 15 κομμάτια του Αρχαίου Θεάτρου που βρέθηκαν στην μικρή τομή που πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΛ στο χώρο . Έχει ζητηθεί  να γίνουν και άλλες τομές- σε συγκεκριμένα σημεία – για να ελεγχθεί αν υπάρχουν και άλλα μάρμαρα του Αρχαίου Θεάτρου .Και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνει .

Η κ. Σδρολια  μας ενημέρωσε επίσης ,  ότι τις   αμέσως επόμενες ημέρες θα  αποφασιστεί το τι ακριβώς θα γίνει με τα νέα ευρήματα που βρέθηκαν επι της οδού Μητροπολιτου Αρσενίου και τα οποία έχουν σχέση με τη διπλανή παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Αχιλλίου , διαβεβαιώνοντας μας όμως  ότι σε κάθε περίπτωση αυτά θα  προστατευθούν .

Η θεση μας είναι ξεκαθαρη . Η ιστορία της πόλης μας ,δεν μπορεί να θαφτεί.

Εχει έρθει η ώρα να ανοίξει η μεγάλη και σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της πόλης, όπως αυτό μπορεί να γραφτεί σε σχέση με το Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας.

Η δημοτική αρχή οφείλει να ενημερώσει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο για τις προθέσεις της όσον αφορά το Αρχαίο Θέατρο αλλά καις σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προχώρηση για την ανάδειξη και ολοκλήρωση του .

Θα ήθελα να επαναλάβω , πως η ιστορία της πόλης μας δεν θάβεται, δεν παραμερίζεται, δεν απαξιώνεται. Αντιθέτως οφείλουμε να την αναδείξουμε και να την χρησιμοποιήσουμε με στόχο την πραγματική ανάπτυξη της Λαρισας».

Η κ.Καραλαριωτου  πραγματοποίησε  συνάντηση και με τον κ. Τζαφάλια και ενημερώθηκε για την πορεία εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ