Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ

αποστόλουΤην επαναφορά στις πέντε ημέρες της χρονικής διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής.

Με το προηγούμενο καθεστώς δεν υπήρξε βελτίωση στην τιμή του γάλακτος για τον καταναλωτή όταν στον ίδιο τον παραγωγό υπήρξε μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, θα καταργηθεί όσο γίνεται γρηγορότερα εντός της χρονιάς ένα μέρος του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες, γύρω στα 30-35 λεπτά, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι το 2015 ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και στον ενδεχόμενο φόρο που θα προκύψει της υψηλής ακίνητης περιουσίας δεν θα μπουν ως φορολογητέα ύλη τα εργαλεία άσκησης αγροτικής δραστηριότητας, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις, οι αποθήκες και οι στάβλοι.

Αναφορικά με την 13η σύνταξη, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι αφορά όλους τους αγρότες με σύνταξη κάτω των 700 ευρώ.

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να μπει μία τάξη στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς το πρώτο που παρέλαβε ήταν ένας φάκελος με βεβαιωμένα πρόστιμα 1,5 δισεκ. και να επικρέμονται άλλα 540 εκατ. που οφείλονται σε κακή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων.

Ναυτεμπορική

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com