Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΞΙΜΟ…

νδγευμαΤο βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που ο κ. Αντώνης Σαμαράς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Δειπνούσαν στην Αθηναΐδα με βασικό πιάτο την επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οικοδέσποινα, όπως σημειώνεται σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου η οποία ποτέ δεν έκρυψε την αντίθεσή της με την πορεία που είχε πάρει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά.

Στην πρόσκληση της πρώην ευρωβουλευτού και υπουργού ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Είχε προσκληθεί, αλλά δεν προσήλθε, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και την κρισιμότητα της συνόδου του Eurogroup.

Πλην των οκτώ κοινοβουλευτικών στελεχών, στο τραπέζι παρακάθισαν δύο στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή, που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής, οι Ευάγγελος Αντώναρος και Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι εκ των στελεχών που εμφανίζονται να έχουν βαρύνοντα λόγο στο κόμμα, ο μόνος που δεν έλαβε πρόσκληση είναι ο κ. Μάκης Βορίδης, δείγμα της διάθεσης των παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. να χαράξουν σαφή διαχωριστική γραμμή με στελέχη που έχουν οξύ ιδεολογικό στίγμα, ενώ ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Γιαννάκου αγνόησε επιδεικτικά και τον Λαρισαίο βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, ο οποίος εναγωνίως προσπαθεί να παίξει ρόλο στην επόμνη μέρα της ΝΔ.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αποκαλύπτει δημοσίως τίποτε εκτός του ότι έφαγαν σαλάτα και κρέας, η ουσία είναι ότι το δείπνο αυτό αποτελεί τον προάγγελο της επόμενης ημέρας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στις 19 Φεβρουαρίου αλλά και της σύγκλησης της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του μήνα.

Η κοινή θέση που φαίνεται ότι μοιράζονται όσοι συμμετείχαν είναι η ανάγκη βαθιάς αυτοκριτικής στο κόμμα και άνοιγμα των διαδικασιών για την επόμενη ημέρα, πάντοτε σε συνάρτηση και με τις εξελίξεις στο μείζον εθνικό μέτωπο, που δεν είναι άλλο από τη διαπραγμάτευση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη. Αυτό, άλλωστε, το (μη) δεδομένο μοιάζει να λειτουργεί ανασταλτικά για την όποια εκδήλωση αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά.

Η απάντηση Γιαννάκου

«Κάλεσα ορισμένα στελέχη απ΄ όλες τις γενιές για να τους συγχαρώ για την εκλογή τους και για να κάνουμε μια συζήτηση για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, τα προβλήματα, τους κινδύνους και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήσαμε και τα της πορείας του κόμματός μας. Είπαμε και συμφωνούμε όλοι, ότι το κόμμα θα πρέπει να διακρίνεται από συλλογικότητα και δημοκρατικές δομές. Είναι καιρός, γιατί έτσι τροφοδοτείται καλύτερα και η Δημοκρατία, να λειτουργήσουν τα πράγματα πιο σύγχρονα, να βελτιωθούν, να αλλάξουν» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα η πρώην υπουργός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ