ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

νδΑναταράξεις στο “γαλάζιο” στρατόπεδο, μετά το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την Ελλάδα. Ο Γιάννης Μιχελάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Σιούφας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το ψήφισμα και ειδικά για την αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία, με τον κ. Μιχελάκη να αφήνει αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη ήρθε μέσω twitter. «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό η βουλευτής της ΝΔ, που χαρακτηρίζεται για την φιλοευρωπαϊκή της στάση.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σιούφας χαρακτήρισε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος” αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα ως ατυχέστατη.

«Σωστή η παραίνεση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, «να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη στη χώρα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. Σημείωσε ότι και η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα σε Ευρώπη και ευρώ είναι σωστή. Χαρακτήρισε όμως ατυχέστατη την παρέμβαση του ΕΛΚ ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις».

Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία. Είναι ώρα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, και οι παλαιότεροι φίλοι μου στο ΕΛΚ, να αντιληφθούν ότι χρειάζεται απέραντος σεβασμός στις θυσίες του Ελληνικού Λαού και περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα που δυστυχώς δεν επεδείχθη όσο έπρεπε μέχρι σήμερα.

Αυτές τις θυσίες αξιοποίησε η προηγούμενη και αυτές πρέπει να αξιοποιήσει περαιτέρω η σημερινή κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Σιούφας.

Επίθεση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και στην ελληνική αντιπροσωπεία, εξαπέλυσε και ο Γιάννης Μιχελάκης.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το ψήφισμα, και επίσης απαράδεκτη την «αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία».

Όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση, σημειώνει ο κ. Μιχελάκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ