Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

αντσαμΤην ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις πλέον κρίσιμες καμπές της ιστορίας της και η νέα κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον να πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές η οποία θα είναι επωφελής για τη χώρα και το λαό, μακριά από τα μέτρα λιτότητας που έχουν στραγγίξει τους πολίτες, βυθίζοντάς τους στην ύφεση και την αβεβαιότητα, θα περίμενε κανείς να υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο που θα δίνει ώθηση στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Και ενώ αυτό το μέτωπο εν πολλοίς έχει επιτευχθεί στην κοινωνία με τους πολίτες να βγαίνουν στο δρόμο και να παίρνουν μέρος στις συγκεντρώσεις αξιοπρέπειας, δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Πρώτος διδάξας ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, δεν έμεινε στην άξεστη συμπεριφορά όταν δεν υποδέχθηκε τον νέο πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ή όταν δεν τον χαιρέτησε με θέρμη στη Βουλή, αλλά το προχώρησε και πιο πέρα, συμμετέχοντας στη σύνταξη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Πέμπτη, το οποίο βάζει τρικλοποδιές στην ελληνική διαπραγματευτική προσπάθεια και για το οποίο αντέδρασαν ακόμη και κορυφαία στελέχη της ΝΔ.

Δυστυχώς ο κ. Σαμαράς δεν φτάνει που ως πρωθυπουργός υιοθέτησε όλες τις καταστροφικές προτάσεις των δανειστών ως πιστός υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής, παραμένει αμετανόητος χωρίς διάθεση αυτοκριτικής και το χειρότερο θέλει να βάλει εμπόδια και στη νέα κυβέρνηση στις προσπάθειες που κάνει να ξεσφίξει λίγο τη θηλιά από το λαιμό της Ελλάδας μήπως και ανασάνει.

Αλήθεια ντρέπεται καθόλου για τη στάση του αυτή και πότε σκέφτεται να μας απαλλάξει από την παρουσία του;

Γιάννης Παιδής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ