ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Α.Τ. ΡΑΨΑΝΗΣ

ΑΤΡΑΨΑΝΗςΕνα ακόμη αστυνομικό τμήμα στο νομό Λάρισας, αυτό της Ραψάνης έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στην αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με νέα καταγγελία της Ενωσης Αστυνομικών Λάρισας που ζητά να ξεπεραστούν άμεσα αυτά τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να προμηθευτούν με πετρέλαιο όλα τα αστυνομικά τμήματα στο νομό Λάρισας.  Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Παρά  τις επανειλημμένες καταγγελίες μας σχετικά με την έγκριση δαπανών πετρελαίου θέρμανσης από την ΥΔΕ, μέχρι σήμερα (13-2-2015), δεν έχει φτάσει ακόμα στην Διαχείριση της ΔΑ Λάρισας, η τελική έγκριση (ΑΔΑ) του αιτούμενου (από 27-1-2015) ποσού!

Δυστυχώς κάποιοι, εξακολουθούν να λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει». Αναφερόμαστε φυσικά στην Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου  του υπουργείου μας. Μια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, χαμένη στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας, όπου εξαιτίας δομών και υπηρεσιακών νοοτροπιών, είναι σύνηθες φαινόμενο η αναστάτωση όλων σχεδόν των Διαχειρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και κατά συνέπεια του Αστυνομικού Προσωπικού.

Αναρωτιόμαστε τι περιμένει μια υπηρεσία σαν την ΥΔΕ μέσα στη καρδιά του χειμώνα για να εγκρίνει αιτήματα δαπανών για θέρμανση, όπως της Λάρισας, το οποίο βρίσκεται εκεί από 30-1-15, προεγκεκριμένο από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου;

Άρα τι αιτήματα είναι αυτά που εγκρίνονται όλο αυτό το διάστημα, πόσο ποιο ουσιώδη και επείγοντα είναι;

Ως Σωματείο αναδείξαμε το ζήτημα στους αρμόδιους  παράγοντες της φυσικής μας ηγεσίας. Σε καμία περίπτωση δε μας ικανοποιεί η αντιμετώπιση του. Η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των δαπανών, προβλέπεται από κανόνες και δεν είναι ala kart.

Εντωμεταξύ μια ακόμα υπηρεσία του νομού μας, το ΑΤ Ραψάνης , ξέμεινε προ τριημέρου από καύσιμα. Δυστυχώς και εδώ τη λύση έδωσε ο  Δήμος Τεμπών, δια του Δημάρχου του κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ.  Ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και τον ευχαριστούμε δημόσια γι΄αυτό.

Επειδή όμως είναι αδιανόητο ενώ υπάρχει το χρηματικό ποσό εμείς να έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω μη σωστής διαχείρισης των αιτημάτων μας από την ΥΔΕ.

Επειδή η εν λόγω υπηρεσία είναι τόσο γραφειοκρατικά δομημένη ώστε δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει.

Επειδή όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα είτε στο κέντρο είτε στη περιφέρεια.

Επειδή επαναλαμβανόμενα λάθη παύουν να είναι λάθη.

Καλούμε

τη Πανελλήνια Ομοσπονδία να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΥΔΕ και όπου αλλού αυτή κρίνει σκόπιμο, το συντομότερο δυνατό, δηλώνοντας ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας τη συμμετοχή μας σε αυτή”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ