ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

τσιπραβραμοΠαρά τη φημολογούμενη για σήμερα ανακοίνωση του ονόματος του προέδρου της Δημοκρατίας που θα προτείνει ο πρωθυπουργός, πριν από λίγα λεπτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μ. Σακελλαρίδης, ξεκαθάρισε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη.

Η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου θα γίνει την Τετάρτη στη Βουλή.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σακελλαρίδη δεν υπήρξαν αντιδράσεις από την εσωκομματική αριστερή αντιπολίτευση, αλλά εκείνο που απασχολεί σήμερα τον πρωθυπουργό και την κυβερνητική επιτροπή είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Πάντως αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο κ.Τσίπρας προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει το όνομα του κ. Αβραμόπουλου, ενώ παράλληλα βρίσκεται και σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Γιουνκέρ για το χαρτοφυλάκιο που θα πάρει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο αντικαταστάτης του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος σήμερα έχει το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης, το οποίο οι συντηρητικοί δεν θέλουν να δώσουν σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ