«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ» ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΒΑΡΟΥΦΚυβερνητικοί κύκλοι ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την πληροφορία που διέρρευσε νωρίτερα, σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο απαίτησε την αποπομπή του Γιάννη Βαρουφάκη, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

«Δημοσιεύματα επιχειρούν να υπονομεύσουν το κύρος του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Κατανοητό αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συναντούν έναν υπουργό οικονομικών που τους φέρεται ισότιμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν:

«Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι ότι δεν έχουν, πλέον, να κάνουν με κυβέρνηση εντολοδόχων».

Το αίτημα προέρχεται και από το Παρίσι;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, το αίτημα για την απομάκρυνση Βαρουφάκη διατυπώθηκε την περασμένη Παρασκευή, από τον Γερμανό πρέσβη στον υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά.

Βέβαια, η κυβέρνηση νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την πληροφορία ως «ανακριβή», λέγοντας ότι οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν και ότι ακόμα και ο Σόιμπλε τον έχει χαρακτηρίσει άριστο οικονομολόγο.

Ωστόσο, ο Γερμανός εκπρόσωπος των Σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, «φωτογράφισε» ως ακατάλληλο τον κ. Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση, καθώς «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup».

Να σημειωθεί ότι δημοσιογράφοι με γνώση των ευρωπαϊκών ζητημάτων, όπως η ανταποκρίτρια του ΜEGA στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αποπομπής Βαρουφάκη πηγάζει και από τη Γαλλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ