ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΕΦΑΛΗ Η ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΛΜΕΕνημερωτικό σημείωμα για τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων του δ.σ. της ΕΛΜΕ που παραμένει χωρίς προεδρείο αφού παρατηρείται δυστοκία στη συγκρότησή του έδωσαν στη δημοσιότητα οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στη ΔΑΚΕ Μιχάλης Τζιατζιάς, Νίκος Παναγιώτου και Δάφνη Μπατσίλα. Αναλυτικά στο σημείωμα αναφέρονται τα εξής:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ  5/2/2015

 Παραστάσεις διαμαρτυρίας συναδέλφων για υπηρεσιακά τους προβλήματα

 Ανακοινώσεις (οικονομ. βοήθεια)/ Κάρτες  μελών Ε.Λ.Μ.Ε.- Ο.Λ.Μ.Ε./Ψηφίσματα

 Αίτημα  για συγκέντρωση- διαμαρτυρία ,από  τους συναδέλφους  της διαθεσιμότητας ,στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επικείμενης συνάντησης της Ο.Λ.Μ.Ε.  με τον Υπουργό Παιδείας       (δεν υπήρξε εκ νέου άρνηση των Συν.Ε.Κ. για τη συγκεκριμένη δράση , οπότε η απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα ήταν ομόφωνη)

 Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Τοποθετήσεις παρατάξεων

ΣΥΝΕΚ : καταθέσαμε το ίδιο προγραμματικό πλαίσιο και στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία/δεν είναι διαφορετικό το φετινό/πρωταρχικός στόχος η επιστροφή των διαθέσιμων στα σχολεία και δευτερεύων σε δομές του Υπουργείου Παιδείας/ναι στην κάθοδο στην Αθήνα / διεκδίκηση θέσης Προέδρου(εκ νέου υποψήφιος το τακτικό αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας των Συν.Ε.Κ.).

ΔΑΚΕ : οι 75 συνάδελφοι της διαθεσιμότητας που δε μισθοδοτούνται επιστρέφουν στην Εκπαίδευση, κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης. Οι περίπου 300 που βρίσκονται εκτός πινάκων;/ Άμεση αντίδραση και ,για μία ακόμη φορά, κάθοδο στην Αθήνα / επαναλαμβάνουμε πως η ,από τον οποιονδήποτε, υιοθέτηση της πλέον δημοκρατικής θέσης  για τη συγκρότηση του Δ.Σ. ( αντιπροσωπευτικό-αναλογικό) , συνεπάγεται αυτόματα και στήριξη του/  δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου

Παρεμβάσεις:  εμμένουμε σε  προγραμματικό προεδρείο/ αυτό που καταθέτουμε εμείς και όχι οι Συν.Ε.Κ. είναι το περσινό  κοινό προγραμματικό μας πλαίσιο/επαναλαμβάνουμε τις προϋποθέσεις /όχι δύο θέσεις-αξιώματα ο Πρόεδρος(αιρετός ΑΠΥΣΔΕ  και ταυτόχρονα Πρόεδρος της ΕΛΜΕ)/μπορούμε να αφαιρέσουμε την επαναφορά μισθών σε επίπεδα 2009/ κατά οποιασδήποτε μορφής Αξιολόγηση/όχι στο αντιπροσωπευτικό-αναλογικό  /δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Προοδ.Ενότητα: υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού σε προοδευτική κατεύθυνση/μέτωπο υπέρ των διαθέσιμων/αντίθετοι σε αντιλαϊκές πολιτικές/επιστροφή τους στην Εκπαίδευση/συμφωνούμε για κάθοδο στην Αθήνα/ δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Με μία υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου(του κ. Παλούκα Ε. των Συν.Ε.Κ. ) ,ακολούθησε ψηφοφορία ,όπου βρέθηκα έξι (6) λευκά ψηφοδέλτια και τρία (3) υπέρ του .Μετά από αυτό το αποτέλεσμα , δεν κατέστη δυνατή, βάσει του καταστατικού, η εκλογή Προέδρου και θα επαναληφθεί η διαδικασία στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ( την Πέμπτη 19-2-2015). Το προγραμματισμένο για την 10-2-2015 Δ.Σ. αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας(απουσίαζαν τα δύο από τα τρία μέλη των Συν.Ε.Κ. και ένα των Παρεμβάσεων ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ