Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

παυλόπουλος“Η συναίνεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση και η επιλογή του νέου προσώπου για ΠτΔ δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις. Άκουσα την εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού Προέδρου προφανώς όχι από την πρώτη ψηφοφορία και όχι με τον αριθμό που απαιτείται κανονικά. Ξέρετε, αυτή η πρόταση είναι εύλογη γιατί δεν υπήρξε ποτέ στην χώρα αριστερός πρόεδρος.

Ομως η Αριστερά, στις πιο κρίσιμες στιγμές θα έλεγα σε όλη την ιστορία της δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν παντα οτι δεν διεικδικουσε τα αξιώματα για τον εαυτό της. Διεκδικουσε έμπνευση. Ετσι πιστεύω ότι το πιο κατάλληλο πρόσωπο για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, το πρόσωπο που εμπνέει και ενώνει είναι αυτό του Προκόπη Παυλόπουλου”.

Με αυτές τις φράσεις ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή του για τον πρόεδρο της δημοκρατίας που θα κληθεί να ψηφίσει αύριο η Βουλή σε ονομαστική μυστική ψηφοφορία στη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 7:30 μ.μ..

ΟΙ ΑΝΕΛ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του σε δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά ανέφερε τα εξής:

«Συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κατόπιν ομόφωνης πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος, αποφάσισε για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα στηρίξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν βρίσκεται στην ενεργό πολιτική και ο οποίος έχει πάρει δημόσια θέση κατά του μνημονίου.

Στο όνομα της εθνικής ενότητας και επειδή η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται σταθερότητα, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι όποια και αν είναι η απόφαση κι εκείνον που θα στηρίξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί δυνατή απέναντι στους δανειστές.

Το έθνος ενωμένο με μία φωνή πρέπει να προχωρήσει στο αύριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ