ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΜΗΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

κομητσας1Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Κιλελέρ για το θέμα της αναβολής της συζήτησης για τα οικονομικά του δήμου δίνει η παράταξη του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα, χαρακτηρίζοντας “αστυνόμο Μπέκα” τον νυν δήμαρχο και καλώντας τον να ασχοληθεί με το έργο του δήμου και όχι με ενέργειες εντυπωσιασμού. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Το φαινόμενο της εμμονής στην όξυνση και της στείρας αντιπαράθεσης «Νασιακόπουλος Δήμαρχος Κιλελέρ» ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά ανακαλύπτοντας ως άλλος αστυνόμος «Μπέκας» χρέη στη ΔΕΥΑ Κιλελέρ και στις σχολικές επιτροπές. Λες και ο πρώην Δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας είχε καμία μηχανή που να κόβει ευρώ και μπορούσε να ξεχρεώσει όλα όσα είχε παραλάβει από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και μάλιστα σε μια περίοδο που οι χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους μειώθηκαν σε ποσοστό 65% περίπου.

Βέβαια ο κ. Νασιακόπουλος φροντίζει πάντα να φουσκώνει τους λογαριασμούς αυξάνοντας τις οφειλές. Δεν γνωρίζει ότι ποσό 600.000 Ευρώ δεν βαρύνει πλέον την ταμειακή ρευστότητα της ΔΕΥΑ αλλά αποπληρώνεται σε βάθος χρόνου μέσα από την τιμή του νερού στη ΔΕΥΑ Λάρισας; Επίσης δεν γνωρίζει οφειλές σχολείων που έχουν κλείσει από χρόνια προς τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ πρέπει να αποπληρωθούν από το Δήμο και όχι από κονδύλια χρηματοδοτήσεων που καλύπτουν ανάγκες των εν λειτουργία σχολείων;

Ο κ. Νασιακόπουλος κάθε μέρα που περνάει αντιλαμβάνεται το μέγεθος των ευθυνών που έχει αναλάβει και την αδυναμία του να ικανοποιήσει τις μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε προεκλογικά. Αναλίσκεται  λοιπόν στο να αποπροσανατολίζει το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας σε έρευνες και διαπιστώσεις αστυνομικού τύπου καλύπτοντας έτσι την ανυπαρξία του και το μηδενικό έργο μέχρι σήμερα.

Τον πνίγουν τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Κιλελέρ και είναι έργα της θητείας Ρίζου Κομήτσα, όπως το Νηπιαγωγείο και το Περιφερειακό Ιατρείο στη Νίκαια, η επέκταση του Γυμνασίου – Λυκείου Πλατυκάμπου, η ύδρευση του Αρμενίου(πότε επιτέλους θα πάει το νερό στο Αρμένιο;) το άλσος και τα έργα αποχέτευσης στη συνοικία Καλλιθέα της Νίκαιας, η βιβλιοθήκη Νίκαιας, τα έργα του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» και άλλα μικρότερα.

Μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία του σε χορούς και πανηγύρια το έργο είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!

Προεκλογικά είχε βασικό του σύνθημα τις αναθέσεις έργων και εργασιών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Ο ίδιος από την 01/09/2015 που ανέλαβε μέχρι σήμερα λειτουργεί με δεκάδες αναθέσεις με πλήρη αδιαφάνεια χωρίς προσφορές και με πλήρη άγνοια και υποβάθμιση της τεχνικής υπηρεσίας. Όλα γίνονται εν κρυπτό από την ΤΡΟΪΚΑ Δημάρχου – Ειδικών Συνεργατών και Αντιδημάρχου έργων.

Διατυμπάνησε σαν μεγάλη επιτυχία του την χρηματοδότηση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ενέργειες του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντινόπουλου όπου ο πρώην Υπουργός ευεργέτησε στην προεκλογική λογική του «δώστα όλα» πολιτικούς του φίλους Δημάρχους.

Αποκρύπτει ή αγνοεί ο κ. Νασιακόπουλος το γεγονός ότι το Τ.Π.κΔ. είναι Τράπεζα και οι τράπεζες δίνουν δάνεια και δεν χαρίζουν τίποτα. Μια μέρα λοιπόν κάποιοι επόμενοι Δήμαρχοι θα κληθούν να αποπληρώσουν το ποσό που δόθηκε για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων στον Δήμο Κιλελέρ και σε όποιους άλλους Δήμους έκαναν χρήση αυτού του προγράμματος.

Κύριε Νασιακόπουλε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε δημόσια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και των Νομικών του προσώπων που σας παραδώσαμε.

Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει σε μία τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου υπάρχει ημερήσια διάταξη με 35 θέματα για συζήτηση.

Ξεχνάτε βέβαια το γεγονός ότι τις οικονομικές εκθέσεις των ορκωτών τις κρατάτε στο γραφείο σας και δεν τις έχετε κοινοποιήσει στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης για να γνωρίσουν το περιεχόμενό τους. Πρέπει λοιπόν να μας κοινοποιηθούν οι εκθέσεις και να ορισθεί ειδική συνεδρίαση για τη συζήτηση της οικονομικής κατάστασης που σας παραδώσαμε. Επικαλείσθε κ. Νασιακόπουλε τη διαφάνεια και το φως σε όλα, αλλά μάλλον τη συσκότιση και το κουκούλωμα επιθυμείτε προκειμένου να μείνουν οι εντυπώσεις και να χαθεί η ουσία με το κάλεσμα για συζήτηση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου στο αποψινό τακτικό Συμβούλιο πνίγοντάς το στην πίεση του χρόνου για τη συζήτηση των άλλων θεμάτων.

Τέλος επειδή αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος Κιλελέρ ότι υστερεί στην αντιπαράθεση δημόσια κατά πρόσωπο με τον κ. Κομήτσα καταφεύγει στους γνωστούς εμπαθείς συγγραφείς των επιστολών του για την παραγωγή εντυπώσεων και όχι για την ουσία.

Τον καλούμε αν έχει οποιαδήποτε στοιχεία σπατάλης ή κακοδιαχείρισης να καταφύγει στις αρμόδιες αρχές για να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν και επιτέλους να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του. Το παρόν και το μέλλον του ανήκει και θα κριθεί από το έργο και τις πράξεις του κατά πόσο ήταν αντάξιος ή καλύτερος του προκατόχου του.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ