ΑΘΩΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛ Τ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ

u03BBu03B1u03C1u03B9u03C3u03B1Αθώος κρίθηκε τελικά σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές που κάθισε  στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε κατόπιν παρεμβάσεως της εισαγγελίας εφετών, για παρεμπόδιση εργαζομένων και κοινού, άσκηση βίας κλπ.

Η υπόθεση αφορούσε σε συμμετοχή του γνωστού συνδικαλιστή σε κινητοποιήσεις του ΕΚΛ και του ΠΑΜΕ σε εφορίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας, που πραγματοποιήθηκαν το 2011.

Σημειώνεται ότι αρχικά  η υπόθεση είχε οδηγηθεί  από την εισαγγελία πρωτοδικών στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν τόσο από την προκαταρκτική εξέταση όσο και από τις καταθέσεις διευθυντών εφοριών ενοχοποιητικά στοιχεία, για να οδηγηθεί τελικά στο ακροατήριο μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας εφετών!

ΤΟ ΕΚΛ

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ για την αθώωση του Τ. Τσιαπλέ αναφέρει τα εξής:

“Την αθώωση του Πρόεδρου του ΕΚΝΛ Τάσου Τσιαπλέ, αποφάσισε χθές δικαστήριο της Λάρισας, αφού δεν αποδείχθηκαν σε καμία περίπτωση οι αστήρικτες κατηγορίες περί άσκησης παράνομης βίας και της παρεμπόδισης εργαζομένων και του κοινού, κατά την διάρκεια κινητοποίησης του ΕΚΝΛ και του ΠΑΜΕ, το 2011, έξω από τις εφορίες, με αίτημα την κατάργηση των χαρατσιών και της βαριάς φορολογίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται, απέναντι και στη νέα κυβέρνηση, που συνεχίζει ουσιαστικά στα ίδια χνάρια με τις προηγούμενες, να φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, για να αυξάνεται η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Θα διεκδικεί αγωνιστικά την άμεση κατάργηση και όχι την μετονομασία των χαρατσιών για τα σπίτια, της βαριάς άμεσης και έμμεσης φορολογίας, για την θέσπιση αφορολόγητου ατομικού ορίου στις 20.000 ευρώ, για την φορολόγηση με 45% των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.

Θα δυναμώσει την προσπάθεια οργάνωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σώσουμε τη ζωή μας, να σταματήσουμε αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές μας”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ