ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ 25 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΔΙΟΔΙΑΑθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας 25 Λαρισαίοι και Βολιώτες που κάθισαν  στο εδώλιο κατηγορούμενοι για παρακώλυση συγκοινωνιών, στο πλαίσιο κινητοποίησης κατά των διοδίων.

Οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2011 στα διόδια Μοσχοχωρίου.

Δήλωση Διώτη

Με αφορμή τη σημερινή αλλά και τις επακόλουθες δίκες πολιτών-μελών πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, η βουλευτίνα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη δήλωσε τα εξής:

Παρά τη σειρά αθωωτικών αποφάσεων, ο “χορός” των δικών δεκάδων Θεσσαλών πολιτών που διώκονται ποινικά για τις κινητοποιήσεις των περασμένων χρόνων στους σταθμούς διοδίων, καλά κρατεί. Σήμερα και στις 23 Μαρτίου πάλι θα βρεθούν στη θέση του κατηγορουμένου συμπολίτες μας απλά και μόνο επειδή διεκδίκησαν το δικαίωμά τους σε ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνουμε τη σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις διώξεις πολιτών που άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ειρηνικής διαμαρτυρίας, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο του αιτήματός τους και προσβλέπουμε στην κατάπτωση των κατηγορητηρίων και την πλήρη αθώωση των κατηγορουμένων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ