ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

κυπρουΣτο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη Αστικής κινητικότητας για το Δήμο Λαρισαίων» θα διανεμηθούν 1000 ερωτηματολόγια στους κατοίκους της Λάρισας. Η διανομή και η συλλογή των ερωτηματολογίων ξεκίνησε στις 18-2-2015 και θα διαρκέσει 15 ημέρες. Στόχος είναι να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις και οι τάσεις των συμπολιτών μας σχετικά με τις μετακινήσεις.

Οι Δημοτικές κοινότητες της πόλης γίνονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και έχουν αναλάβει την διάθεση και συλλογή των ερωτηματολογίων σε τυχαίο δείγμα πολιτών.

Όσοι επιπλέον ενδιαφερόμενοι θέλουν να παραλάβουν και να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Τεχνικής υπηρεσίας, στο Τμήμα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στο Δημαρχείο της πόλης μας ή στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου μας http://www.larissa-dimos.gr. Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια μπορούν είτε να αποστέλλονται στο emailastikikin@larissa-dimos.gr ή στην Ταχ. Διεύθυνση: Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Τμήμα  Κυκλοφοριακών  Ρυθμίσεων, Ίωνος Δραγούμη 1 , Τ.K. : 412 22, ή να παραδίδονται στο Δημαρχείο Λάρισας (στα γραφεία του τμήματος κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ή στο ισόγειο στο θυρωρείο).

Επίσης, στο emailastikikin@larissa-dimos.gr οι πολίτες μπορούν επιπρόσθετα να παραθέσουν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους στην πόλη.

Παράλληλα οι Δημοτικές και οι Τοπικές Κοινότητες  του Καλλικρατικού μας Δήμου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Τεχνικής υπηρεσίας και της Δημοτικής αρχής, θα επανεξετάσουν και θα υποβάλουν εκ νέου, συνολικά αιτήματα που αφορούν τις μετακινήσεις και τα γενικότερα κυκλοφοριακά προβλήματα των κοινοτήτων τους.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς το σύνολο των φορέων του τόπου μας προκειμένου να υποβάλουν στην Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών αιτήματα ή επισημάνσεις που αφορούν τις μετακινήσεις και τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Πλέον της ανοιχτής πρόσκλησης θα αποσταλεί επιπλέον πρόσκληση προς συγκεκριμένους φορείς (φορείς με θεσμική αρμοδιότητα, φορείς που εκπροσωπούν κλάδους της οικονομίας της πόλης, φορείς ή οργανώσεις συγκεκριμένων ομάδων χρηστών κ.λπ.).

Η συλλογή των αιτημάτων από το αρμόδιο Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Λαρισαίων θα διαρκέσει έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

Καλείται κάθε ένας από τους πολίτες ξεχωριστά, όλες οι ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ και οι ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ και όλοι οι ΦΟΡΕΙΣ του Καλλικρατικού Δήμου να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις πραγματοποιούμενες δράσεις κατά την διάρκεια εκπόνησης της μελέτης και να συμβάλουν στην κατάστρωση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με χρονικό ορίζοντα 15ετίας και με σκοπό να δοθούν λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα λειτουργίας, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής για  κατοίκους, εργαζομένους και επισκέπτες στο Δήμο Λαρισαίων.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Δευτέρα 16/2/2015 και για περίπου 2 εβδομάδες θα πραγματοποιείται από το ανάδοχο μελετητικό γραφείο απογραφή στάθμευσης στην κεντρική περιοχή της πόλης μας (περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Καλλιθέας, Γεωργιάδου) και σε επιλεγμένα σημεία γύρω από αυτή.

Η εκπόνηση της ανωτέρω μελέτης ανατέθηκε  σύμφωνα με το Ν3316/05 στο συμπράττον  μελετητικό γραφείο DENCO  ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΕ  & DENCO ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. & Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – Γ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε. και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ επιδότηση 100% ΕΣΠΑ).

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ