ΚΛΟΠΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

φιλαρμΩς φυσική συνέπεια ήλθε σήμερα η κλοπή στο κτίριο της Φιλαρμονικής του δήμου Τυρνάβου μετά από 5 προσπάθειες να ανοίξουν το κτίριο που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και αφού είναι γενική εκτίμηση ότι υπάρχει ελλιπής φύλαξη του κτιρίου, όπως επισημαίνει ο σύλλογος εκτελεστών, αλλά και πρόβλημα αστυνόμευσης στην περιοχή.

Οι άγνωστοι μπήκαν στο κτίριο σπάζοντας τζάμια από τα οποία τραυματίστηκαν γεμίζοντας το χώρο με αίματα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ηχητικό συγκρότημα, καλώδια, σώματα θέρμανσης και άλλα αντικείμενα, ενώ άνοιξαν τις ντουλάπες των μουσικών.

φιλαρμονικήΣύμφωνα με τον μαέστρο της φιλαρμονικής Θέμη Σαμαντζή, ο σύλλογος εκτελεστών από την πρώτη απόπειρα ζήτησε τη συνδρομή του δήμου για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά οι όποιες ενέργειες έγιναν (τοποθέτηση φύλακα, συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία αστυνόμευσης την οποία πληρώνει ο μαέστρος), δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν την κλοπή, καθιστώντας επιτακτική ανάγκη την τοποθέτηση συστήματος συναγερμού.

Το πρόβλημα για τη φιλαρμονική είναι ότι δεν μπορεί ο δήμος να εξασφαλίσει κονδύλια για τη λειτουργία της αφού κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής έπαψε να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο του δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα η λειτουργία της να γίνεται σε εθελοντική βάση από τους εκτελεστές και το μαέστρο, με την συνδρομή της προέδρου της Μουσικής Σχολής Σ. Μίγα – Ζερβού και του αντιδημάρχου Κ. Κουλιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ