ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΣΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΜΕΤΡΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

τερματισμόςΤι κι αν δεν ήταν η νικήτρια του αγώνα, τι κι αν η επίδοσή της δεν αποτέλεσε κάποιο σημαντικό ρεκόρ. Μία δρομέας από την Κένυα κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό για την υπερπροσπάθεια που κατέλαβε προκειμένου να τερματίσει στο μαραθώνιο του Οστιν.

Η Ιβόν Νγκέτιτς προηγούνταν σε όλη τη διαδρομή, αλλά μόλις 50 μ. πριν από τον τερματισμό ένιωσε τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν εντελώς. Γονάτισε στο οδόστρωμα και το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να τη βοηθήσει. Ομως, η δρομέας ήταν αποφασισμένη να ολοκληρώσει την κούρσα της.

Την απόσταση που τη χώριζε από τον τερματισμό την κάλυψε μπουσουλώντας, αρνούμενη τη βοήθεια, κι ας αναγκάστηκε να σταματήσει κάποια στιγμή από την εξάντληση. Στο τέλος τα κατάφερε, γνωρίζοντας την αποθέωση.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από τα τελευταία δύο χιλιόμετρα», παραδέχθηκε η Νγκέτιτς, η οποία τερμάτισε τελικά τρίτη. «Ηταν όμως σαν να κέρδισα», πρόσθεσε. Η αθλήτρια από την Κένυα κανονικά θα έπαιρνε 1.000 δολάρια, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αλλά οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα διπλασιάσουν το πριμ της, ως μία επιβράβευση για το μήνυμα της επιμονής που έστειλε.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ