Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ»  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ

Δεσμεύσεις για αποκατάσταση εισοδήματος και επαναλειτουργία ΜΟΜΑ από το νέο ΥΕΘΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτρατιωτικούς σχηματισμούς της περιοχής επισκέφθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λάρισα ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Στο περιθώριο των επαφών του σε 1η Στρατιά, Ευρωπαϊκό  Στρατηγείο (Κουτσόχερο), 110 Π.Μ.  και ΑΤΑ ο Πάνος Καμμένος εξήρε το αξιόμαχο του στρατεύματος, αναφέρθηκε στην εξέχουσα σημασία των στρατιωτικών σχηματισμών της Λάρισας και επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για άμεση αποκατάσταση του εισοδήματος των ένστολων και επαναδραστηριοποίηση της ΜΟΜΑ.

«Η Λάρισα είναι ένα δεύτερο Πεντάγωνο και θα παραμείνει έτσι, ενώ σήμερα εγκαινιάσαμε ένα νέο υπερσύγχρονο σύστημα ελέγχου των αεροπορικών δυνάμεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των επαφών του με τους επιτελείς του ΑΤΑ ο υπουργός Άμυνας.

Αναλυτικά ο κ. Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

ΦΩΤΟ1_Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ«Με ιδιαίτερη χαρά είμαι σήμερα εδώ, στη Λάρισα. Είχα τη χαρά και την τιμή, για πρώτη φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, να επισκεφθώ την 1η Στρατιά, να συνομιλήσω με τον Στρατηγό, τους Αξιωματικούς και τα Στελέχη. Επισκεφθήκαμε το πρότυπο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στηρίζει τις κοινές επιχειρήσεις στην Κεντρική Αφρική. Ένα Στρατηγείο που απέδειξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν άριστα να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς στρατούς.

Πριν από λίγο, εγκαινιάσαμε ένα κορυφαίο έργο για την Πολεμική Αεροπορία, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, από εδώ, από τη Λάρισα, μαζί με το Αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας. Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα, θα ελέγχεται το σύνολο των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας, τώρα στο ΑΤΑ, αργότερα στην 110 Π.Μ. Η Λάρισα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα δεύτερο Πεντάγωνο, ένα δεύτερο Στρατηγείο και θα παραμείνει έτσι. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις στρατιωτικές αρχές, τον Περιφερειάρχη αλλά και τους Βουλευτές που ήταν σήμερα εδώ».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευκαιρίας δοθείσης, ένα σχόλιο για την εκλογή του 7ου Προέδρου της Δημοκρατίας για τη χώρα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας.

ΦΩΤΟ2_Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΤις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ενωμένη με έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό. Γιατί αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και με μία νέα πολιτική πρακτική να σταματήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, να σταματήσει την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση και τα λουκέτα.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, θέλω να πω ότι ήδη χαράξαμε μία καινούργια πολιτική. Η 1η Στρατιά που εδρεύει στη Λάρισα, όπως ενημέρωσα ήδη, θα δεχθεί το σύνολο, μαζί με τα νησιά, με την ΑΣΔΕΝ, των στρατευσίμων και αυτών που υπηρετούν σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και τις επόμενες σειρές που έρχονται, ώστε να υπάρχει μία ικανοποιητική ποσόστωση για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων από στρατευσίμους στις Μονάδες. Όπως επίσης γνωρίζετε, η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

Είναι δέσμευση της κυβέρνησης-το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ-να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα δοθεί εφάπαξ ή τμηματικά κ. Υπουργέ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα – θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου – να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα.

Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, σχετικά με την επανασύσταση της ΜΟΜΑ, θα υπάρχει στην Λάρισα κέντρο της ΜΟΜΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα. Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα. Ήδη μιλήσαμε με τους Περιφερειάρχες και με τους συναδέλφους σας του αμυντικού ρεπορτάζ. Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε τι χρόνο βρισκόμαστε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ελπίζω, με το νομοθετικό πλαίσιο, η πρώτη ΜΟΜΑ να είναι έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, ο Βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλης Κόκκαλης και η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com