ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ελασσοναΣτη φάση της κορύφωσης περνούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις χαράς και κεφιού στο δήμο Ελασσόνας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.-23:00 μ.μ.

Α)«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» Μεγάλη παραδοσιακή  αποκριάτικη βραδιά με τις πολυμελείς ορχήστρες «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ», «ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», που με τα χάλκινα  θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Όπως γλεντούν οι Ελασσονίτες από τον περασμένο αιώνα έως και σήμερα.

Β)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΑΣ

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

Γ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ

ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες  καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» οι μικροί δημότες μας θα ζωγραφίσουν  σε ομάδες τον δικό τους χαρταετό. Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

Β)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΩΡΑ:19 :00μ.μ.

«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ»  της  περιοχής Ελασσόνας, Κοζάνης, Κορίνθου από το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων, το Κέντρο Τέχνης και Λόγου, τον Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας Κορινθίας «ΘΥΑΜΙΣ»

Επιμέλεια εκδήλωσης: Δρ. Κώστας Σαχινίδης

Γ) ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ

ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς από τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλιθέας με παραδοσιακή ή μουσική. Γλέντι, χορό για όλους.

Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΑΣ

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς και Σαρανταπόρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΩΡΑ: 11:30 π.μ.

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ

«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ»

Β)«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com