ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ανακοίνωση του ΕΚΛ για την συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αν. υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων

εκλΗ συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον αν. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν προσέφερε τίποτα καινούργιο σε σχέση με όσα γνωρίζαμε από τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις. Σύμφωνα με την κυβέρνηση «η αποκατάσταση των απωλειών θα γίνει σταδιακά και σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη», δηλαδή ουσιαστικά με βάση την ανταγωνιστικότητα και τους δημοσιονομικούς στόχους που επιβάλλουν οι συμφωνίες και οι συνθήκες της Ε.Ε.

Η συνεχής επίκληση της μη εφαρμογής του «mail Χαρδούβελη» αποτελεί άλλοθι ώστε να μείνει άθικτος ο πυρήνας των ανατροπών που τσάκισε τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, διέλυσε τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, οδήγησε σε τεράστιες απώλειες στις συντάξεις, καταλήστευσε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Αν τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν αμφισβητήσουν τις κυβερνητικές πολιτικές των ψίχουλων και δε συγκρουστούν συνολικά με την πολιτική των αντεργατικών-αντασφαλιστικών κατευθύνσεων και νόμων, ελπίδα και προοπτική δε θα μπορεί να υπάρξει.

Το ΕΚΝΛ κόντρα στη συναινετική γραμμή της ΓΣΕΕ που συντάχθηκε πίσω από την κυβέρνηση, παραμένει σταθερό στα αιτήματα άμεσης ανακούφισης των εργαζομένων, στην υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων και πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com