ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ROBOTICS poster_FINAL high Thessaly (1)(1)Tο ΤΕΙ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – Επιστήμης – Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas), το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Λάρισας-Καρδίτσας, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Λάρισας, και με την υποστήριξη της  Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), διοργανώνει το 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  Lego WeDo: «Η δική μου πόλη».

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ώρα 9:30 π.μ. Συνολικά θα διαγωνιστούν πάνω από 150 μαθητές  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 30 ομάδες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές με θέμα την πόλη την οποία ζούνε.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για το κοινό, οι κατασκευές θα εκτίθενται για όποιον θέλει να τις περιεργαστεί, ενώ οι μικροί διαγωνιζόμενοι θα τις παρουσιάζουν στο κάθε ενδιαφερόμενο. Οι κατασκευές θα είναι φτιαγμένες με τα ρομποτικά κιτ της Lego, ενώ οι μαθητές θα τις έχουν προγραμματίσει να υπακούουν σε εντολές και εξωτερικά ερεθίσματα. Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί ανοικτό σε όλους workshop με θέμα τον διαγωνισμό WRO 2015 (World Robot Olympiad).

“Ελπίζουμε οι Θεσσαλοί μαθητές να συνεχίσουν τις περσινές επιτυχίες, όπου δύο ομάδες από την Λάρισα αγωνίστηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, το Νοέμβριο στο Σότσι, Ρωσία.

Καλούμε τους μαθητές, και τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και όλους τους γονείς με τα παιδιά τους να έρθουν και να διασκεδάσουν με τις ρομποτικές κατασκευές των παιδιών που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ