ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΛΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι ζημιές που προκλήθηκαν κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στη περιοχή, οι εξελίξεις γύρω από το έργο επανασύστασης της λίμνης Κάρλας αλλά και το θέμα των διοδίων απασχόλησαν το Περιφερειακό  Συμβούλιο, που συνεδρίασε με 27 ακόμη θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Ενημερώνοντας το σώμα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για «… πλημμύρες 100ετίας σύμφωνα με τις μετρήσεις στο φράγμα Μεσοχώρας».

Πρόκειται για  σημαντικές ζημιές σε οδικό δίκτυο, γέφυρες και αντιπλημμυρικά έργα συνέχισε ο κ.Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρόσφατες συναντήσεις του με αρμόδιους υπουργούς για την εξεύρεση κονδυλίων αποκατάστασής τους.

«Διεκδικούμε χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από εθνικούς πόρους αλλά και από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, το οποίο όμως χρηματοδοτεί μόνο δημόσια έργα και ως εκ τούτου οι συγκεκριμένες περιοχές με τη βοήθεια των δήμων πρέπει να κηρυχθούν πλημμυρόπληκτες  για να διεκδικηθούν και να εγκριθούν τα κονδύλια», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΚΑΡΛΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο ανασύστασης της Κάρλας, ανέφερε ο γ.γ  Περιφέρειας Θεσσαλίας που έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη στο θέμα της χρηματοδότησής του . Ο κ. Αγοραστός ενημέρωσε σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη  προκειμένου να λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης για «… ένα έργο εθνικής ανάγκης και το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στην περιοχή των Βαλκανίων».

Κλείνοντας την εισήγησή του ο Κ. Αγοραστός επανέλαβε την ανάγκη αύξησης του ορίου πληρωμών για την ολοκλήρωση του έργου.

ΔΙΟΔΙΑ

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης  επιβεβαιώθηκε η  θέση  του σώματος κατά των διοδίων, ενώ υπήρξε και σχετική παρέμβαση με υποβολή υπομνήματος από το ΕΚΛ για κατάργηση όλων των διοδίων και παραγραφή όλων των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος συνδικαλιστών.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της εκπροσώπου τύπου των ΑΝΕΛ και περιφερειακής συμβούλου Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία έκανε λόγο για εξωφρενικές τιμές διοδίων ενώ παράλληλα τόνισε πως «… για τα διόδια Μοσχοχωρίου  έχει εκφρασθεί θέση των αρμόδιων υπουργών που κινείται στο πλαίσιο της κατάργησής τους!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε κόντρα μεταξύ του περιφερειάρχη και του επικεφαλής της Οικολογικής Θεσσαλίας, Ν. Πουτσιάκα ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Αγοραστό για διπρόσωπη αντιμετώπιση του θέματος των διοδίων, αφού όπως υποστήριξε σαν βουλευτής ήταν εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για τη σύμβαση μεταξύ δημοσίου και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Στον κ. Πουτσιάκα απάντησε ο κ. Αγοραστός χρησιμοποιώντας και σκληρές εκφράσεις εναντίον  του.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ